Mi döntünk, melyik intézmény kapjon támogatást

Bankfióki és online szavazáson keresztül most a helyi közösségek döntik el, melyek legyenek azok a lakókörnyezetükben lévő gyermekegészségügyi intézmények, amelyek egyenként bruttó 350.000 forint, összesen 9 millió forint támogatást kapnak a K&H gyógyvarázs területi pályázatának keretében karácsonykor. Több mint 100 intézmény jelentkezett, akik közül területenként maximum 3-3 pályázatot juttatott döntőbe a szakmai zsűri. A végső döntést a K&H a helyi lakosokra bízza, így a novembertől januárig tartó időszakban különösen érdemes ellátogatni a bankfiókokba vagy a K&H gyógyvarázs online felületére, hiszen mindenki azt a gyermekegészségügyi intézményt támogathatja a közelében az ünnep alkalmával, amelyik számára a legtöbbet jelent.              

A  program idén első alkalommal meghirdetett területi pályázatának különlegessége, hogy a szakmai zsűri által előzetesen kiválasztott pályázatok közül a helyi közösség döntheti el, mely kórház, mentőállomás vagy gyermek háziorvosi rendelő kapja meg az egyenként bruttó 350.000 forint, összességében 9 millió forint értékű támogatást a környékén. „A K&H vezető pénzintézetként ügyfelei okos döntéseinek elősegítésén túl aktív társadalmi szerepet is vállal, melyet főként négy területen, a vállalkozásösztönzés, a pénzügyi oktatás, a környezetvédelem és az egészség területén erősít. A 13 éve működő gyógyvarázzsal azon túl, hogy hosszú távon támogatjuk a magyar gyermekegészségügyet, a helyi közösségeket is aktívan bevonjuk, illetve más vállalatok számára is példát mutathatunk a felelősségvállalás terén. Idén karácsonykor elsőként ezért egy olyan területi pályázattal bővítettük tovább programunkat, amelyben a lakosság a saját lakókörnyezetében lévő gyermekegészségügyi intézmények közül választhatja ki a támogatandó kórházakat, rendelőket, mentőállomásokat” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

korház

A K&H évről-évre minden Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlás után elkülönít 1 forintot, amelyet kiegészít az ügyfelei és partnerei karácsonyi ajándékozásának összegével. Tavaly karácsony óta több mint 9 millió forint gyűlt össze, amelyet a területi pályázatának keretében fordít a gyermekegészségügy támogatására. A felhívásra összesen 117 – köztük 96 vidéki – intézmény jelentkezett, amelyeknek 80%-a műszerekhez, 20%-uk pedig bútorok beszerzéséhez vagy felújítási munkálatokhoz igényelt támogatást.

„A támogatott intézmények végső kiválasztását ezúttal a helyi közösségekre bízzuk, hiszen ők azok, akik a legjobban ismerik a helyi gyermekegészségügyi intézményeket, igénybe veszik szolgáltatásaikat, hozzájuk fordulnak, ha gyermekük megbetegszik. Arra biztatok tehát mindenkit, hogy akár személyesen, akár online a www.khgyogyvarazs.hu/szavazas oldalon adja le szavazatát, hiszen a legtöbb voksot kapó intézmények karácsonyfája alá most olyan eszközök, berendezések kerülnek, amelyek a gyermekek egészségének megőrzését és gyógyulását segítik. Köszönjük meg együtt az orvosok, nővérek egész éves fáradhatatlan munkáját! – tette hozzá Horváth Magyary Nóra.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.