Az idén 55 ezer gyerek nyaralt az Erzsébet-táborokban

A nemzetközi szinten elismert Erzsébet-táboroztatás, amelynek kertében az idén már 55 ezer gyermek nyaralhatott, remek konstrukció, hiszen jelen van benne a társadalmi szolidaritás, az önkéntesség és a tehetséggondozás is – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Balatonberényben.

A pénteken véget érő Erzsébet-táborokat az olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Nagy Tímea által vezetett edzés közben értékelte az államtitkár a balatonberényi táborban. Kiemelte, hogy a határokon belülről és túlról az idén már mintegy ezer, fogyatékkal élő gyermek is részt vehetett a közös nyaralásokon. Az önkéntesség jegyében neves sportolók és művészek szakmai irányításával foglalkoztak a gyerekekkel. A tavaly elkezdett Talentum programban a kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiataloknak tematikus táborokban adtak lehetőséget a szakmai fejlődésre, tehetségük kibontakoztatására.

Tábor 1

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázatoknak köszönhetően 2012-ben 14 ezer, tavaly mintegy 50 ezer, az idén pedig csaknem 55 ezer, javarészt hátrányos helyzetű gyermek nyaralhatott a balatonberényi, a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborokban tizenegy héten keresztül.

Majthényi László, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány főtitkára arról is beszámolt, hogy a határon túlról érkező gyermekeknek is egyre több lehetőséget biztosítanak a kiírt pályázatokkal. Nyári táborok nyíltak a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozásában lévő gyermeknek, és megnyílt egy Erzsébet-tábor a magyar nemzetiségű, hátrányos helyzetű Kárpát-medencei gyermeknek a Madarasi Hargitán, Ivóban is.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.