Valójában milyen sűrűn gondolnak a szexre a férfiak? És a nők?

Te is hallottad már, hogy a férfiak esze állandóan csak a szexen jár, sőt a közfelfogás szerint minden hetedik másodpercben erre gondolnak. Ha egy órát veszünk – ami 3.600 másodperc – és elosztjuk héttel, akkor elvileg 514 szex-gondolat villan be nekik óránként, ami elég soknak hangzik!

Milyen gyakran gondolunk a szexre valójában? Azt a bizonyos 7 másodpercet még senkinek sem sikerült bizonyítania, de már több kutatás is készült a témában. 2011-ben az Ohio egyetem 283 diákot követett nyomon egy héten keresztül és arra voltak kíváncsiak, milyen gyakran gondolnak szexre, ételre és alvásra. A 18 és 25 év közötti fiatalok kaptak egy kis szerkentyűt, amivel jelezték, ha ezek közül valamelyik eszükbe jutott – számol be a Bien.

szex, pár

Fotó: 123rf.com

Mik lettek az eredmények?

A férfiak átlagosan napi 19 alkalommal gondoltak a szexre, így kijelenthetjük, hogy a „7 másodpercenként” valóban nem több, mint egy mítosz, aminek nincs valóságalapja. Ha kiszámoljuk, 1,25, azaz kb. másfél óránként gondoltak a szexre. Ne feledjük, hogy ez a szám a „kanos” fiatalok eredménye volt, az idősebb korosztály minden bizonnyal alacsonyabb számot mutatna. A nők egyébként 10 alkalommal gondoltak a testiségre naponta, így a következtetés az lett, hogy az urak kb. kétszer annyiszor gondolnak a szexre, mint a hölgyek. Ez így igaz is, de nem igazán releváns, hiszen a férfiak az evésre és az alvásra is kétszer annyit gondoltak.

Egy 2019-es felmérés kétezer résztvevőt vizsgált – szexuálisan aktív amerikai személyeket – annak tekintetében, hogy hányszor és hogyan értekeznek a szexről. Az emberek 65 százaléka mondta, hogy nem esik nehezére másokkal megbeszélnie a szexuális életét. 29 százalék pedig kifejezetten szívesen hozza szóba. Legtöbben – természetesen – a partnerükkel beszélnek erről (61 százalék) utána jön a legjobb barát (60 százalék), majd a haverok (28 százalék) és a lakótársak (26 százalék).

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Amit tudni kell a szexuális fantáziákról

Forrás: Napidoktor.hu