Ügyesen dolgozunk, ha jó a szex?

Vajon mi tesz egy dolgozót igazán produktívvá? Talán a megfelelő szexuális élet? Egy tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a jó szex nemcsak jobb hangulattal, hanem kiemelkedőbb teljesítménnyel is jár.

A jó szex hatására produktívabb az ember? Lehet benne valami – állapította meg egy új tanulmány, amely 159 házas dolgozót vett górcső alá. Felmérésüket 2 héten át folytatták. Kiderült: akiknek jó szexben volt részük, jobb hangulatban voltak az azt követő munkanapon, a feladataik iránti elkötelezettségük látványosabbnak tűnt, ahogyan az elégedettségük is.

A jó szex munkában megmutatkozó előnyös hatása azonos volt a nők és a férfiak tekintetében, s legalább 24 órán át tartott.

„Sokszor viccelődünk azzal, hogy aki jót szexelt, azzal madarat lehet fogatni, ám úgy tűnik, ennek van reális alapja s érdemes odafigyelni rá – mondta Keith Leavitt, az Oregoni Állami Egyetem Üzleti Főiskolájának docense. – Egy egészséges párkapcsolat, amelybe a jó szex is beletartozik, segít pozitívnak maradni, jobban dolgozni, amely nemcsak számukra jelent előnyt, hanem a vállalatuknak is” – szögezte le.

A Journal of Management szaklapban megjelent tanulmány rámutatott, hogy a munkával összefüggő stressz káros a dolgozók szexuális életére nézve, amely azt is aláhúzza: nem volna szabad hazavinni a munkát az irodából.

szex

„Mindez emlékeztet bennünket arra, hogy a jó szexnek szociális, érzelmi és pszichológiai előnyei vannak, ezért igen fontos előtérbe helyezni. Időt kell rá szakítani” – tette hozzá Leavitt, felhívva a figyelmet arra is, hogy a jó szex olyan hormonokat szabadít fel, amely a jutalmazás és a kötődés érzését adja az ember számára – természetes hangulatjavító.

Lényeges tehát, hogy megteremtsük a munka és a magánélet közötti megfelelő egyensúlyt.

„A technológia manapság lehetővé teszi, hogy állandóan kapcsolatban legyünk mindenkivel – de ha lehet, inkább kapcsoljuk ki a készülékeinket is a minőségi, együtt töltött idő érdekében – hangsúlyozta Keith Leavitt, hozzátéve: a munkaadóknak lehetővé kell tenniük, hogy a dolgozóik teljesen kikapcsolódhassanak a munkából, miután befejezték a napi feladataikat.

Címlap

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.