Szex szakítás után – Jó ötlet vagy nem?

Egy rakás romantikus filmben láthattuk már, hogy a szakítás utáni szex lezárást hozhat vagy akár újra fel is melegítheti azt a bizonyos káposztát. De mi a helyzet a való élettel? Tényleg jó ötlet ágyba bújni az exszel, vagy inkább ne gondolkodjunk ilyesmiben?

A szakítás utáni szex mindenki számára mást jelent, és másért is vág bele. Van, aki reménykedik, hogy visszahozhatja vele a kapcsolatot, van, aki csak lezárást keres, de olyan is akad, aki egyszerűen úgy gondolja, hogy érzelmek nélkül megúszhatja a dolgot. Szexuálpszichológusok szerint gyakori, hogy van egy utolsó, szép megkoronázása a kapcsolatnak, hiszen nagy valószínűséggel nem testi, hanem lelki okokból ért véget – így egyfajta méltó lezárást kap tőle kettőtök története – számol be a Bien.

Ha mindkét fél ugyanezen az állásponton van, és egyértelmű, hogy mi a szex célja és oka, akkor a szakítás utáni szex jó ötlet lehet. Viszont ehhez fontos az, hogy egyik fél se érezzen már olyan érzelmi kötődést, ami bezavarhat a későbbiekben.

szex

A szakítás utáni szex csak akkor működik, ha mindkét fél tudja, hogy a különválás elkerülhetetlen, például más városba költöznek, vagy olyan alapvető különbségek ütötték fel a fejüket közöttük, amiket nem lehet megoldani.

A szakítás utáni szexszel akkor van gond, ha az egyik fél még mindig érez valamit a másik iránt, és fel akarja használni a szeretkezést arra, hogy a másikat is visszacsábítsa a kapcsolatba. Ha nincs is ilyen tudatos törekvés, attól még tudat alatt lehet így, és érzelmileg csak rosszabbul jön ki a helyzetből az, aki még kötődik.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Ne szexelj szakítás után, mert attól csak rosszabb lesz!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.