Sokkal több férfi vágyik telt nőre, mint azt be merik vallani

Miért kell még mindig ennyit beszélni a kerek idomokról? Miért nem meri annyi férfi felvállalni, hogy számára vonzóbb egy telt nő vékonyabb társaiknál?

Tomaskó Betti aktivista azért dolgozik, hogy eloszlassa a plus size lányokkal kapcsolatos előítéleteket és tévhiteket.

Nagyon sok férfi nem meri felvállalni, hogy nem egy normál testalkatú nővel képzeli el az életét. Nekem is van jópár hasonló testalkatú barátnőm, és nagyon sok ilyen történet van, amikor nem meri felvállalni sem maga előtt, sem a családja előtt, sem a társadalom előtt. Van egyfajta együttlét, végülis együtt vannak, de nem mennek sehová. Az is nagyon érdekes, hogy a külföldi férfiak sokkal nyitottabbak felvállalás szinten is a pluszosabb nők felé. Én majdnem egy éve párkapcsolatban élek, de nekem ez korábban sem volt probléma. Ezt megelőzően egyébként, amikor társkereső oldalon is fönt voltam, többször kellett bizonygatnom, hogy valóban plus size vagyok” – meséli Tomaskó Betti plus size aktivista a Spirit FM-en is hallható #nofilter-Nők, filter nélkül Köböl Anitával című műsorban.

A legtöbb influencer előszeretettel használja a figyelemfelkeltés azon módját, hogy falatnyi bikiniben, a testük minden négyzetcentiméterét megmutatják, miközben azt várja sokuk, hogy a testen túl az értéket is észrevegyék bennük. Figyelemfelkeltés csupán? Vagy önigazolás?

„Nekem sokkal könnyebb dolgom van a kilóimmal kapcsolatban, mert én ebben a testben nőttem fel. Soha nem voltam normál testalkatú, sem a magasságomat, sem pedig a súlyomat illetően. Azt gondolom, ha van egy 36-os méretű hölgy, aki világ életében vékony volt, annak sokkal nagyobb trauma 5-7-8 kilót hízni, például terhesség, egészségügyi probléma vagy bármi más miatt. Én arra törekszem, hogy túlmutassak a testemen. Mi nem kétlábon járó húscafatok vagyunk, hanem van egy lelkünk, vannak gondolataink, vannak értékeink. És sokan azt gondolják, hogy nincsenek. Én azt szeretném kommunikálni, hogy persze nagyon fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, de ami még fontosabb, hogy az értékeinknek is teret adjunk” – teszi hozzá Tomaskó Betti

Olvasd el ezt is!

Telt idomokkal is lehet hódítani

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.