Gond lehet az orális szex miatt terhesség után?

Egy kisbaba kihordása és megszülése után a női testnek szüksége van a regenerálódásra. Nem ritka, hogy a szexhez sem lehet olyan hamar visszatérni, mint terveztük. Az orális szex kapcsán is lehetnek gondok – lássuk, hogy mik ezek.

Egy terhesség után természetes, hogy hosszabb időre van szükség a női szervezet regenerálódására. Általában 6 hetet javasolnak várakozási időként az orvosok, amíg a szex is visszatérhet a régi kerékvágásba. Persze, ha a gyermek is alszik eleget – ellenkező esetben rövid szeretkezésekre lesz csak idő.

Számos pár számára a 6 hetes gyógyulási időszak is nagyon hosszúnak tűnhet – de tény, hogy ebben az időszakban egyáltalán nem javasolt a szex. Még miután az orvos ellenőrizte is, minden rendben van-e a szülés után, fontos lassan nekiindulni a dolognak. Mindenki a saját tempójában gyógyul. Nem szabad elfelejteni, hogy a hüvelyt komoly megpróbáltatás érte a szülés során, ezért teljesen természetes, hogy idő kell a felépüléséhez.

A párok egy része úgy gondolja, hogy az orális szex azonban megengedhető ebben az időszakban is kompenzálásképpen. Persze, aggodalmak ekkor is előfordulnak: vajon nincs-e gond abból, hogy műveljük. Ha a nő részesíti orális szexben a férfit, az sokkal problémamentesebb, mint ha fordítva történik.

Bár a férfi többnyire a csiklót izgatja és nem a vagina belső részét, fontos tudni: van rá az esély, hogy a varratok nem gyógyultak meg teljesen. Emellett a hüvely szárazsága is gyakori szülés után, vagyis az orális szex ilyenkor olyan módon nedvesítheti a területet, hogy az ideális helyet teremt a baktériumok, gombák számára és növeli a fertőzés kockázatát. A nő, ha vállalható számára, kényeztetheti orális szexszel a párját, de a férfinak elővigyázatosnak kell lennie. Fontos meggyőződni róla, hogy a szülés utáni vérzés vagy az ún. gyermekágyi folyás elmúlt. Még akkor is igaz ez, ha császármetszéssel szült a nő. A terhesség után a hüvelyi szárazság sajnos problémás lehet a fertőzések szempontjából.

Az orális szexet is úgy érdemes elkezdeni terhességet követően – a 6 hét letelte után -, ha meggyőződtünk arról, hogy nem lesz előnytelen következménye.

5 tuti póz az orális szexhez!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.