A terhesség és a szex

A várandós nő teste megváltozik, egy másállapot következik be. Ebben az állapotban mind testileg, mind lelkileg megváltozik a várandós anyuka. A kismama ugyanolyan nő marad, szexuális vággyal, mint korábban.

A várandósság alatt a párok szexuális élete megváltozik!

Az a legideálisabb, ha a pár mindkét tagja egyformán kívánja a szexet. A hormonális változások miatt rendszerint az első trimeszterre jellemző rosszullétek és émelygés elmaradásával a nő szexuális vágya általában megnövekszik. Sok állapotos nő érzi, hogy szexuális élete jobb, mint korábban bármikor.

terhesség1

Ennek oka, hogy a megváltozott hormonháztartás érzékenyebbé teszi, fokozza a nemi vágyat, erőteljesebbé válik a szexuális kielégülés akarása. A jelenség elsősorban az altesti vérbőségnek köszönhető: a várandós nő intenzívebben kívánhatja a testi együttlétet, és előfordul, hogy sokkal erőteljesebb gyönyört képes átélni.

Ezzel szemben vannak olyan kismamák, akikben gátlásosságot ébreszt alakjuk megváltozása, nem érzik kívánatosnak és nőknek magukat. Nem tudnak izgalmi állapotba kerülni, ellazulni és átélni az orgazmust. Ebben az esetben a férfinak/párnak nagyon megértőnek kell lenni, és segítenie kell abban, hogy a kismama átvészelje ezt az időszakot.

szexpozok5

Nem szabad semmiféleképpen erőltetni az együttlétet, mert az csak fájdalmas lehet. Nemcsak a nőknek, hanem a férfiaknak is vannak aggályaik. Legtöbb esetben a férfiak a magzat veszélyeztetésével kötik egybe a szeretkezést.

Az egyre növekvő pocak miatt egyes testhelyzetek kényelmetlenek, és nehezebben valósíthatóak meg. Érdemes új testhelyzeteket, pozitúrákat alkalmazni, ami a várandós anyuka számára kényelmes. A lovagló póz vagy a hátulról való behatolás kényelmes és biztonságos.

Persze nem elég a megfelelő pozitúra alkalmazása, a férfinak természetesen figyelnie kell partnerére. Lehet, hogy a korábban megszokott mozdulat, most már nem okoz, olyan felhőtlen boldogságot. Ezért is jelezni kell a partnernek, hogy mi a jó és mi a nem!

Nagyon fontos, hogy nyíltan beszéljünk párunkkal arról, hogy az együttlét nem veszélyezteti a baba életét! Érdemes együtt elmenni az orvoshoz, és közösen feltenni neki a kérdéseke.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.