Fizetett szex – Ilyen káros hatásai lehetnek a

A prostitúció áldozatai egyértelműen azok, akiknek a testét pénzért áruvá teszik, akik az egyetlen kiutat, az egyetlen megélhetési lehetőséget saját maguk eladásában találják meg. A fizetett szex azonban a másik oldalról is sokat elmond.

A pénzen vett gyönyörnek ugyanis komoly személyiségromboló hatásai is lehetnek.

Kik azok, akik fizetnek a szexért?

Az Egyesült Királyságban végzett átfogó vizsgálat szerint 1990 és 2000 között megduplázódott azoknak a férfiaknak a száma, akik valamilyen szexuális szolgáltatást vettek igénybe. Egy felmérés során, melyben 2665 férfi vett részt, a kutatók megpróbálták leírni azokat az általános karakterjegyeket, amelyek a prostituáltakhoz járó férfiak többségére igazak – számol be a Bien.

A válaszokból kiderült, hogy a férfiak 10%-a vesz vagy vett már igénybe ilyen szolgáltatást, az ő átlagéletkoruk 34,7 év volt.

A legtöbben nőkhöz mentek, míg a válaszadók 4,3%-a egy másik férfinek fizetett a szexért. A döntő többség (51%) külföldi tartózkodása során ment prostituálthoz, 27%-uk nem csak alkalomszerűen, hanem rendszeresen járt kéjnőkhöz. Megdöbbentő, de a férfiak csaknem fele (43%) párkapcsolatban élt, amikor fizetős szexuális szolgáltatásokat is igénybe vett.

szex

Fotó: Pixabay

A Gothenburgi Egyetem kutatója, Sabine Grenz szerint a prostituáltakhoz járó férfiak mindenféle társadalmi osztályból érkezhetnek: vannak közöttük brókerek, kamionsofőrök, tanárok, lelkészek és rendfenntartók is. Sokak házasok és gyerekük is van. A kutató úgy véli, nincs egy olyan, általánosan leírható csoport, amelyre különösen igaz lenne, hogy prostituáltakhoz jár, az indok inkább az igényekben keresendő, bár ez utóbbi is eltérő lehet.

A férfiak egy része valóban kizárólag szexuális indíttatásból érkezik, megint mások titkos fantáziáikat akarják kiélni, és olyanok is vannak, akik a hatalmi pozíciót élvezik. Egy felmérés szerint ugyanakkor a férfiak egyharmadának nem csak a szexuális kielégülés, az intimitás érzete is ugyanolyan fontos, amikor prostituálthoz mennek.

A férfiak is sérülnek

Teljes az egyetértés abban, hogy a prostitúció valódi áldozatai a nők, akik – még ha elképesztő szerencsével semmi más bántódásuk nem is esik – legalábbis érzelmileg sérülnek, hiszen nem nehéz belátni, hogy a saját érzelmeink, igényeink elnyomása a pénz ígéretéért a legkevésbé sem egészséges dolog.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Beteges szexéhség

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.