Féltékeny a párod? – Ezt teheted

Egy féltékeny társ sok fejfájást okozhat. Talán egyszerűbb kisétálni a kapcsolatból, mint mindig emlékeztetni a párodat arra, hogy mennyire szereted. De az is lehet, hogy félreérted őt, és a bizonytalanságát féltékenységnek gondolod. Sajnos nem mindig egyszerű a kettőt megkülönböztetni egymástól.

Ha a barátod mostanában féltékeny rád, vagy az új kapcsolatodban meg szeretnéd előzni a féltékenységet, használd az alábbi 10 tippet, hogy a mindennapok felhőtlenek maradjanak.

Tudasd vele, hogy szereted!

Ha egy kiegyensúlyozott sráccal, lánnyal randizol, akinek sok barátja van és népszerű is, akkor valószínűleg csak azért féltékeny, mert még fiatal a kapcsolatotok, vagy még bizonytalan amiatt, hogy mit is érzel iránta.

Ha ideges, amikor a barátaiddal vagy, lehet, hogy csak biztosítanod kell arról, hogy csak őt szereted és senki mást. Mondd el neki, hogy a társaság, akikkel az idődet töltöd, valóban csak barátokból áll, egyedül a párod iránt érzel szerelmet, senki más iránt nem.

párkapcsolat

Fotó: 123rf.com

Figyelj rá jobban, amikor barátokkal vagytok!

A férfiak és a nők egyaránt gyakran versengenek egymással, legyen az játék vagy szerelem. Ha a párod féltékeny a barátaidra, talán csak a saját bizonytalansága miatt van. Legközelebb, amikor a barátaitokkal vagytok, szentelj neki több figyelmet, így tudni fogja, hogy érzel iránta. Minél több közös programot szerveztek a baráti társasággal, annál jobban fogja tudni, hogy nincs mitől tartania, hiszen egész más szerepet szánsz nekik, mint neki.

Legyen a megmentőd!

Pasiknál létezik egy védelmező ösztön, vagyis szeretnek hős megmentőként, segítőként szerepet vállalni egy lány életében. Legközelebb, amikor valaki ismerkedni szeretne veled, húzd magadhoz közelebb a barátod a karjánál fogva, és mondd meg neki, hogy szükséged van a segítségére. Ha bevonod a beszélgetésbe, nem gondolja majd úgy, hogy valamit a háta mögött teszel.

Vond be a közösségi tevékenységeidbe!

Ha féltékeny a párod, a legelképesztőbb elképzelésekkel is képes előállni, amikor fenyegetve érzi magát. Amikor a barátaiddal vagy, azon gondolkozhat, hogy mikor mit csinálsz és kivel. Hogy jobban érezhesse magát, és ne szőjön további elméleteket, pár hónapig vidd magaddal, ha buliba mentek az ismerőseiddel! Ha társaságban vagytok, időnként fogd meg a kezét, vagy öleld meg! Így bízni fog benned és jobban érzi majd magát.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Szörny zöld szemmel – Pszichiáter a féltékenységről

 

Forrás: kamaszpanasz.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.