Ez az 5 dolog lerontja a szexuális életet – Mit tehetsz ellene?

A szexre nem mondhatjuk, hogy a legfontosabb dolog az életben, de azért minden bizonnyal az egyik legélvezetesebb és a kielégítő szexuális élet fontos az életminőség szempontjából.

Vannak fizikai, vagy orvosi problémák, amik negatívan befolyásolhatják a házaséletet, de az elsődleges szempont mindig a partnerünkkel kialakított érzelmi kapcsolat – számol be a Bien.

Ha nem vagy elégedett a szexuális életeddel, íme öt dolog, aminek szerepe lehet benne, és a megoldásaik.

  1. Nem szereted magad eléggé

Nem mindig könnyű, hogy úgy érezzük, meg vagyunk elégedve önmagunkkal. Egy olyan társadalomban, ahol kőkeményen meg van szabva, hogy mi számít szépnek, az ember sokszor elbizonytalanodhat a külsejével kapcsolatban. Először el kell fogadnunk testünket, hiszen ha mi nem szeretjük, hogyan várjuk el partnerünktől, hogy ő is kellőképpen értékelje?

  1. Eltérő libidó

Az esetek nagy részében a férfiak gyakrabban igényelnék a szexet, mint barátnőik, ez gyakori vita a legtöbb párnál, de erre is van megoldás. Ugyan nem fog túl romantikusan hangzani, de ha megbeszélitek, hogy hetente mely napon, vagy napokon bújtok össze, az nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy jóval kevesebbszer vitázzatok a szex-kérdésen. Az élet nem egy hollywoodi film, ahol a párok minden este szenvedélyes szexben forrnak össze, realistának kell lenni. A szürke hétköznapok, a stressz és a sok tennivaló közepette nem könnyű esténként csábító, energikus szexistennőnek lenni.

szex, intim, tabu, szorong, ágy

Fotó: 123rf.com

Ha azonban betábláztok heti legalább egy, de inkább két napot, akkor mindkét fél megfelelő módon készül az estére. Egy felmérés szerint azok a párok, akik megbeszélt napokon bújtak össze, csaknem 98 százalékban elégedettnek vallották szexuális életüket. Lehet, hogy nem romantikus ez a módszer, de bizonyítottan működik.

  1. Ignorált egészségügyi okok

A szexuális diszfunkciónak rengeteg oka lehet, de ha fennáll a helyzet, mindenképpen orvosolni kell. Van, hogy valaki azért nem kívánja a szexet, mert egészségügyi oka van, ami legtöbbször valami más betegség vagy gyógyszer mellékhatása. Például lehet, hogy a fogamzásgátlód miatt nincs szexuális étvágyad, ilyenkor ki kell próbálni egy másikat. Bizonyos antidepresszánsok szintén nem tesznek jót a libidónak.

A cukorbetegeknél szintén gyakori, hogy nem kívánják a szexet, ahogy azok sem, akik depresszióban szenvednek. Ha a libidód huzamosabb ideig van a béka feneke alatt, érdemes megkeresni az okát.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Szex – Ezek a jelek árulkodnak, hogy az ágyban is összeilletek a pároddal

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.