Derűlátó a magyar, ha szerelemről van szó

Számos kutatás szól arról, hogy a magyarok borúlátók a jövőt illetően, ez sokszor az univerzális vélekedésnek is megfelel. Egy magyar felmérés azonban ennek pont az ellenkezőjére mutat rá: kiderült ugyanis, hogy ha a szerelemről van szó, igenis optimisták vagyunk. Egy hazai társkereső 746 tag megkérdezésével, a párkapcsolatokra vonatkozóan vizsgálta a témát.

Ami volt, elmúlt – vagy mégsem?

Az ELITTÁRS társkereső felmérésében résztvevők 57 százaléka pozitívan nyilatkozott arról, hogy egy párkapcsolat azután is működőképes maradhat-e, ha a felhőtlen szerelem érzése elmúlt a pár tagjai között. A többség (70 százalék) optimista azzal kapcsolatban is, hogy a gyengülő érzelmeket vissza lehet-e hozni a párkapcsolatba. Ennek mikéntjét a válaszadók átlagosan 37 százaléka egy közös nyaralásban látja, a második legjobb megoldás a nők szerint (28 százalék), ha szakértő segítségét kéri a pár, a férfiak szerint (20 százalék) pedig inkább egy közös projektbe érdemes belekezdeni annak érdekében, hogy visszatérjen a varázs. Rossz ötletnek tartják azonban az egyedülállók, hogy egy gyermek, vagy háziállat révén próbálják menteni a helyzetet. Egy új párkapcsolatra vonatkozóan viszont úgy nyilatkoztak a társkeresők, inkább maradnak továbbra is egyedül (79 százalék), minthogy szerelem nélkül kezdjenek viszonyt így kivárják, hogy valaki igazán különlegessel találkozzanak.

szerelem

Nem csak egy Nagy Ő létezik

A jelenleg társukat kereső nők 71, míg a férfiak 62 százaléka tekinti egy volt párját élete szerelmének, azonban úgy tűnik, hogy nem gondolják azt, hogy csak egy igaz szerelem létezne a világon. Annak ellenére, hogy átlagosan 68 százalékuk tekint egy múltbeli partnerére legnagyobb szerelmeként, 85 százalékuk nagyon is optimista és úgy gondolja, hogy még ezután is találhat olyasvalakit, aki a következő Nagy Ő lehet az életében. Arról is bizakodóan nyilatkoztak az egyedülállók, hogy milyen hosszú ideig tarthat egy friss kapcsolatban a kezdeti felhőtlen, úgynevezett „nászutas időszak”: a válaszadók 68 százaléka szerint több mint egy évig is fennmaradhat ez az állapot, közülük a legtöbben (26 százalék) úgy vélik, még tovább, akár több mint 3 évig is láthatják rózsaszín szemüvegen keresztül a világot a szerelmesek.

Forrás: https://napidoktor.hu/index