Amikor a férfi nem beszél a nőről a gyerekeinek

Mennyi ideig tolerálható, hogy „csak egy barát” vagyunk?

Összetalálkozik két, egy házasságon már túllevő ember. A kapcsolat komolynak tűnik – ám a férfi nem beszél a nőről a gyerekeinek. Vajon célszerű ezt idő előtt szóba hozni?

Adott egy kapcsolat, mely rövidebb-hosszabb ideje tart. A negyvenes férfi és nő egyaránt volt már házasságban, gyerekeket nevelnek, ám amikor az új kapcsolat kialakul, nem beszélnek a másikról a csemetéiknek. Gyakori, hogy a férfi nem hozza szóba új barátnőjét a gyerekek előtt. Vajon meddig egészséges ez?

Egy nő többnyire elmondja csemetéinek, hogy randevúzik valakivel, ha az illető komolynak tűnik. Igen sok azonban az olyan, elvált férfi, akinek korábbi házasságából gyermekek születtek, de nem beszél a gyerekeknek új kapcsolatáról. Vajon 6 hónap után is titok kell legyen, hogy apának új barátnője van? Sűrűn előfordul, hogy a férfi bemutatja a nőt, de csak mint barátot. A nőnek ez jogosan esik rosszul, hiszen hazudnak vele kapcsolatban. Van egyáltalán megfelelő idő arra, amikor a gyerekek megtudhatják az igazat?

Fotó: 123rf.com

A többség véleménye szerint számos nőnél indokolatlan az önmagában való bizonytalanság. Ugyanakkor, valóban sok szülő lép be újra idővel a randizók táborába, s tapasztaltuk szerint ha valaki nem gondolja komolyan a dolgot egy nővel vagy férfival, akkor szóba sem jöhet nála a gyerekeknek való bemutatás. Aki még nem biztos a dolgában, az semmiképp nem említi meg a csemetéinek, hogy új kapcsolata van.

Az újra randevúzó szülők többsége szerint nem valószínű, hogy van meghatározott ideje annak, mikor illik bemutatni a partnert a gyerekeknek. Számos dolgot érdemes figyelembe venni – ilyen a gyermek életkora, a válás milyensége az egykori társsal.

Teljesen érthető, ha a nő elszigeteltnek érzi magát emiatt. Sok férfi azonban akkor mutatja be a gyermekének vagy gyermekeinek az új párját, ha úgy gondolja, hogy az a gyermek érzelmileg stabil és boldog. Amennyiben a másik félnek nincs még csemetéje, úgy is megértheti ezt a helyzetet. Ilyenkor célszerűbb a lassú tempó. A szülő érthetően nem szeretne még egy adag stresszt, zavartságot okozni az egyébként is nehéz helyzetben levő gyermeknek azzal, hogy bemutatja neki új partnerét.

Fotó: 123rf.com

Ami a gyermekek korát illeti, egy kisiskolás esetében teljesen jogos, ha a férfi azt mondja, a nő csak egy barát – ez egy érzékeny téma, s egyik kisgyermek sem szívesen hallja, hogy apukája valaki mással van, aki nem az édesanyja.

Idővel azért érdemes felhozni a témát a gyermekeinek nem beszélő férfinak – de nem nyomás formájában. Ez már csak azért sem mellékes, mert a nő is szeretne tisztán látni. Az is lehet, hogy eddig csak azért nem mondta, mert nehéz ez a dolog a számára – azonban ha tudja, hogy a nőnek ez fontos, beszélni fog róla a gyerekeknek. Hogy mikor értesülnek a csemeték a kapcsolatról, lényegében nem a legfontosabb dolog egy új szerelem esetében – ám ha továbbra is komolynak tűnik, előbb-utóbb sor kerül a gyerekeknek való bemutatásra.

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.