A férfi intim piercing és az előítéletek

A legtöbb intim piercing-gel rendelkező férfi nem illik bele a motorosokról, drogosokról, alternatív figurákról alkotott sztereotípiákba, állítják a kutatók.

A felmérésre válaszolók nagy része meglepő módon középkorú, átlagos életet élő házas férfi, derült ki a Texas Tech Egyetem kutatóinak online tanulmányából. A megkérdezettek több okot is felsoroltak, amiért nemi szervükbe testékszert helyeztettek. Ezek között szerepelt a megnövekedett szexuális élvezet, a lázadás és a kockázatos cselekedetek vágya.

Különféle komplikációkat is megneveztek a beavatkozással kapcsolatban: többüknél fellépett fertőzés vagy vérzés. Negyedrészük arról számolt be, hogy már csak ülve tudnak vizelni, mert a piercing miatt a vizelet mindenfelé spriccel. Másoknál az erekció kényelmetlenül hosszúra nyúlik, aktust követően vérzik, elgennyesedik, vagy az ékszer egyszerűen a partner hüvelyében marad.

Mivel az orvosok egyre gyakrabban találkoznak a piercing-ek miatt felmerülő egészségügyi problémákkal, de nincs igazán szakirodalma ennek a területnek, a Texas Tech szociológusa, Alden Roberts urológus munkatársaival együtt felmérést készítettek egy testékszer-mester segítségével, melyet több piercing-es weboldalon is közzétettek.

A British Journal of Medical Practitioners című folyóiratból kiderül, hogy 42 államból és 26 országból összesen 445 férfi vett részt a felmérésben. Az átlagos válaszoló 31 éves, fehér, heteroszexuális, főiskolát végzett férfi volt.

obmwd3rw8

Néhány adat a felmérésből:

– 89 százalék kaukázusinak vallotta magát;

– 41 százalékuk házasságban, további 20 százalékuk tartós kapcsolatban él;

– 28 százalékuk erősen vallásos;

– 82 százalékuk heteroszexuális;

– 87 százalékuk azt állítja, hogy nem él kábítószerekkel;

– 74 százalékuk főiskolát végzett, 20 százalékuk pedig egyetemi diplomával vagy doktori végzettséggel rendelkezik.

Sok válaszoló mondta el, hogy a beavatkozás előtt a piercing-et behelyező szakembertől kértek tanácsot, vagy az interneten tájékozódtak. Mint minden hasonló kutatásnál, itt is figyelembe kell venni, hogy kik válaszoltak a kérdőívre. A szerzők is megjegyezték, hogy nem feltétlenül tükrözi a teljes valóságot, mert nagy valószínűséggel csak azok töltötték ki, akik vagy nagyon ellenzik a testékszereket, vagy nagyon mellette vannak.

Tény, hogy leginkább a középkorú fehér férfiak hajlamosak kitölteni az ilyen felmérőlapokat, a piercing-et viselők nagy százaléka pedig valóban abba a szubkultúrába tartozik, melyről az előítéletek kialakultak. Talán hatékonyabb lenne egyszerűen beülni egy ilyen stúdióba, és figyelni, hogy ki tér be ügyfélként.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.