Vegyszermentes házi praktikák

Az utóbbi időben egyre népszerűbbé váltak a biotermékek, főleg a táplálkozás és a szépségápolás terén. Manapság a háztartás területén egyre több termék jelenik meg, amely ,,kímélően” hat életünkre.

A háztartáson belül, négy nagyobb kategóriát különböztethetünk meg: a mosogatószereket, mosószereket, tisztítószereket és öblítőszereket. Ezeken belül sokféle biotermék van, például gépi és kézi mosogatószerek, különböző mosóporok, öblítők más-más funkciókkal. Az ablaktisztítótól kezdve, a padlósúrolókig, minden megtalálható a biotermékek között. Az alábbiakban néhány terméket mutatunk be a teljesség igénye nélkül.

Bio mosópor

Minden mosható textíliához lehet használni, például a pamuthoz, lenhez, kenderhez, és a kevertszálas anyagokhoz is. Nem ajánlott a gyapjúhoz és selyemhez használni, mert azok nagyon érzékenyek!

mosas

Folyékony mosószer

Színes és fehér ruhákhoz egyaránt ajánlatos használni. Gyorsan lebomlik biológiailag, és nem tartalmaz illatanyagot, színezéket, tartósítószert és enzimeket. Védi és ápolja a ruhákat.

Öko gépi mosogatószer tabletta

Minden piszkos edényt megtisztít. A makacs ételmaradékokat hatékonyan eltünteti. A tabletta foszfát és klórmentes, s egyaránt kíméli a mosogatógépet és az edényeket. Bár természetes összetevőkből készült, vigyázni kell, mert szembe és bőrre kerülve irritációt okozhat.

Öko kézi mosogatószer

Nagyon jól tisztít, és nagy a zsíroldó hatása, ezen kívül pedig bőrkímélő, nem roncsolja a kezet. Nem kell sokat használni egy mosogatáshoz. Javarészt cukortenzideket, zsíralkoholszulfátokat és búzaproteineket, valamint glicerint tartalmaz.

Bio öblítő

Puhává teszi a ruhákat, élénkebbé teszi a színeket, valamint kisimítja az anyag rostjait. Biológiailag gyorsan lebomlik.

polo

Bio általános tisztítószer

Nem csak, hogy tisztítja, de ápolja is a felületeket! Használható: csempén, mosdón, padlón, konyhabútorokon és autón is. Ezeken kívül van több fajta bio felületfertőtlenítő, WC tisztító, ablaktisztító, folttisztító, padlósúroló és vízkőoldó szer is.

Bio falfesték

Ezek a festékek 100%-ig természetes összetételűek. Áteresztik a párát, külső és belső térre egyaránt használhatóak, oldószer- és vegyszermentesek, lélegző, víztaszító hatásúak. Széles színválasztékban kaphatóak.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.