Mézen táncoló csirkecombok

Ha kedveljük az édes ízesítéseket, a mézsörrel készült csirke az egyik kedvencünk lehet – dió és fűszerek is szükségeltetnek hozzá.

Már előző este neki kell látni az előkészületnek – tehát ha kedvet érzünk a csirkecomb mézes sörrel elkészítéséhez, idejében lássunk hozzá.

Hozzávalók személyenként:

– 2 csirkecomb

– 1-2 dl sör

– 5-6 dkg durvára vágott dió

– 1 evőkanál méz

– szárnyas fűszerkeverék

– zsiradék a tepsi kikenéséhez

Előző este a fűszerkeverékkel bedörzsöljük a combokat, hűtőbe tesszük. Másnap kiolajozott tepsibe fektetjük és a húsdarabok találkozásánál megszórjuk a dió felével.

Fóliával letakarva csaknem készre sütjük. Megfordítjuk őket, megszórjuk a maradék dióval és a langyos mézzel összekevert sörrel, gyakran kenegetve készre sütjük.

Forrás: