Védje az orvos is a betegeit! Tegyen a májkárosodás ellen!

A gyógyító hivatás nap mint nap szembesíti az orvost a gyógyszer kettős természetével.

Azzal, hogy a legtöbb medicina, miközben egyfelől megoldást jelent egy-egy rendellenességre, más szervekre, funkciókra ártalmas lehet. Ezzel a problémával az ókortól napjainkig folyamatosan mindenki szembesül, aki gyógyító munkát végez. Bizonyos klasszikus, természetes összetevők alkalmazása, amelyeket több száz éve ismer a népi gyógyászat is, komoly segítséget jelenthet ezen a téren.

"Az egész embert gyógyítani…”

Olykor sajnos elkerülhetetlen olyan készítmények alkalmazása, amelyek jótékony hatásuk mellett károsíthatják a szervezet egészének egészsége szempontjából kulcsfontosságú szervet, a májat.  Ártalmasak lehetnek többek között egyes koleszterinszint- és vérnyomáscsökkentők, fogamzásgátló tabletták, szteroidok és a kemoterápiás kezelések. De nemcsak a gyógyszerek, hanem az elhízás, a fokozott zsírraktározás, a túlzott alkoholfogyasztás, és manapság sajnos már önmagában a táplálkozás (a félkész, tartósított és gyorséttermi ételek) és a környezet is számos többletterhet ró a májra.

Doctor Standing Outside

Bizonyos foglalkozások is fokozott veszéllyel járhatnak: mindazok, akik munkájuk során festékekkel, gyomirtókkal, rovarirtókkal és egyéb veszélyes vegyszerekkel érintkeznek, nap mint nap elkerülhetetlenül fokozott terhelésnek teszik ki a májukat. Ritkán kerül szóba, de a máj szempontjából kifejezetten sok veszélyeztetett lehet a szobafestők, a vegyipari dolgozók, a borászok között, sőt, még az olyan divatos tevékenységek területén is, mint a testépítés és kozmetikai szolgáltatóipar.

A betegeknek javasolható máriatövis-készítmény!

Bár a silymarinkészítményeket gyógyszerként általában a különféle máj- és epeproblémákkal küszködő betegek számára ajánlják, étrend-kiegészítő formájában mindazok számára hasznos lehet, akik nem betegek, csupán úgy érzik, májuk valamilyen környezeti, munkahelyi vagy életmódbeli okból fokozott terhelésnek van kitéve.

A legfontosabb tudnivalók a Silegon 140 mg kapszuláról:
– Silymarint, természetes máriatövis-kivonatot tartalmaz.
– Antioxidáns hatású: semlegesíti a májsejtekben lebomló méreganyagokból keletkező szabad gyököket.
– Antitoxikus hatású: megakadályozza a méreganyagok májsejtbe való bejutását.
– Regeneratív hatású: a túlterhelt májsejtek pótlásával segíti a máj újjáépülését.

Az egyes terápiás területekkel összefüggő veszélyeztetettségről és a Silegon 140 mg készítményről bővebb információ a www.silegon.hu weboldalon található.

A Silegon 140 mg étrend-kiegészítő kapszulát forgalmazza a Teva Magyarország Zrt. Notifikációs száma 6456/2010. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Napi két kapszula alkalmazása esetén egy doboz Silegon 140 mg 60x kapszulával egyhavi méregtelenítő és májtisztító máriatövis-kúra biztosítható.

teva_18019

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.