Újburgonya gőzölve 2012-06-20 Diéta Megosztás: Tweet A burgonya, a köznyelvben krumpli, tájnyelvi nevén kolompér, krompé vagy pityóka egy keményítőben gazdag, gumójáért világszerte termesztett növény Hozzávalók 1/2 kg apró szemű újburgonya 1 babérlevél 2 fokhagymagerezd durva szemű tengeri só Elkészítés 2 fő részére A krumpli vékony héját ledörzsöljük, a nagyobbakat félbevágjuk. Egy lábas aljára vizet öntünk, beletesszük a babérlevet és a héjas fokhagymagerezdeket. Felforraljuk. Ráteszünk egy párolóbetétet vagy szűrőt (a lényeg, hogy ne érjen bele a vízbe), belerakjuk a krumplit, lefedjük, vagy alufóliával letakarjuk úgy, hogy ne tudjon kijönni a gőz. Kb. 10 perc alatt puhára gőzöljük. Azonnal tálaljuk. Jól illik hozzá valamilyen fűszervaj. További NoSalty.hu receptek Eperkrémleves mandulás túrógombóccal >> Könnyű nyári finomfőzelék >> További receptek >> Forrás: