Túrós kalács recept Húsvétra! 2013-03-19 Diéta Megosztás: Tweet Lassan, de biztosan közeleg a Húsvét. A hagyományos sonka, tojás, torma kombináció mellett a kalácsról sem szabad elfeledkeznünk. Íme egy túrós kalács recept Húsvétra! Hozzávalók 30 dkg liszt 10 dkg cukor 2 dkg élesztő 0,5 dl tej 25 dkg túró 1 tojás 8 dkg olvasztott vaj 1 csipet só Kenéshez 1 tojássárgája 2 evőkanál tejszín Elkészítés Meglangyosítjuk a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, és 15 percet langyos helyen pihentetjük. Tálba tesszük a lisztet, a túrót, a tojást, az olvasztott vajat, a sót, a maradék cukrot, és végül hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Összekeverjük, és rugalmas tésztává gyúrjuk, majd letakarva (vagy kelesztő tálban) 30 percig kelesztjük. Ha a tészta megkelt, enyhén lisztezett felületre borítjuk. A tésztát 16 egyenlő részre vágjuk. A tésztadarabkákat kb. 20 cm hosszúra kisodorjuk, és kettesével összecsavarjuk őket, majd „kört” formázva a két végét összenyomjuk. A kis „tésztafészkeket” sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 15 percet hagyjuk pihenni. A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel, és megkenjük vele a tészta tetejét. 170 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Forrás: