Tökéletes cukormáz mézeskalácsra 2011-12-09 Diéta 1 Kommentelés Megosztás: Tweet Az egész munkánk kárba veszhet, ha elrontjuk a cukormázat, pedig épp az lenne a dolga, hogy még mutatósabbá tegye a nagy gonddal elkészített mézes figurákat. Mindössze két hozzávaló, porcukor és tojásfehérje kell hozzá, az arányok azonban meglehetősen fontosak ahhoz, hogy siker koronázza a konyhai tevékenykedésünket. Ha nem megfelelően adagoljuk a hozzávalókat, a máz túlzottan ragacsos lehet, és megvan a veszélye, hogy csak nagyon nehezen köt meg, sőt, rosszabb esetekben soha nem szárad meg igazán, pedig a cukormáznak keménynek kell lennie a mézeskalács tetején. Cukormáz mézeskalácsra Hozzávalók: – 1 tojásfehérje – 200 g porcukor (a kristálycukor nem jó!) Elkészítés: – A tojást vedd ki a hűtőből – hidegen ugyanis keményebbre lehet verni, mintha szobahőmérsékletű lenne – és alaposan mosd meg! Töröld szárazra, és a fehérjét tedd egy magasabb falú tálba! – Robotgéppel verd egy pár percig alacsony fokozaton, s amikor már kissé habossá válik, több részletben kanalazd hozzá a porcukrot! – Kapcsold magas fokozatra a habverőt, és keverd a habot addig, amíg a porcukor teljesen föl nem olvad és a tojáshab kemény nem lesz! – Töltsd habzsákba vagy sütőpapírból készített tölcsérbe, és díszítsd fel a sütiket! Forrás: Egy válasz Így lesz tökéletes a cukormáz a mézeskalácsra - Magazin | Ízes Élet - Gasztronómia a mindennapokra 2021-12-16 […] Forrás: napidoktor.hu […]
Így lesz tökéletes a cukormáz a mézeskalácsra - Magazin | Ízes Élet - Gasztronómia a mindennapokra 2021-12-16 […] Forrás: napidoktor.hu […]