Tökéletes cukormáz mézeskalácsra

Az egész munkánk kárba veszhet, ha elrontjuk a cukormázat, pedig épp az lenne a dolga, hogy még mutatósabbá tegye a nagy gonddal elkészített mézes figurákat.

Mindössze két hozzávaló, porcukor és tojásfehérje kell hozzá, az arányok azonban meglehetősen fontosak ahhoz, hogy siker koronázza a konyhai tevékenykedésünket.

Ha nem megfelelően adagoljuk a hozzávalókat, a máz túlzottan ragacsos lehet, és megvan a veszélye, hogy csak nagyon nehezen köt meg, sőt, rosszabb esetekben soha nem szárad meg igazán, pedig a cukormáznak keménynek kell lennie a mézeskalács tetején.

Cukormáz mézeskalácsra

Hozzávalók:

– 1 tojásfehérje

– 200 g porcukor (a kristálycukor nem jó!)

tojas15

Elkészítés:

– A tojást vedd ki a hűtőből – hidegen ugyanis keményebbre lehet verni, mintha szobahőmérsékletű lenne – és alaposan mosd meg! Töröld szárazra, és a fehérjét tedd egy magasabb falú tálba!

– Robotgéppel verd egy pár percig alacsony fokozaton, s amikor már kissé habossá válik, több részletben kanalazd hozzá a porcukrot!

– Kapcsold magas fokozatra a habverőt, és keverd a habot addig, amíg a porcukor teljesen föl nem olvad és a tojáshab kemény nem lesz!

– Töltsd habzsákba vagy sütőpapírból készített tölcsérbe, és díszítsd fel a sütiket!

recept_doboz33

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.