Tejmentesen étkezünk? Készítsünk szalámis sajthelyettesítőt!

Néha a legemlékezetesebb gasztro-kalandok egy viszonylag szürreális kérdéssel kezdődnek. Azonban a változatos és egészséges táplálkozás hívei hamar megkedvelhetik az alábbi recepttel elkészíthető téliszalámis sajthelyettesítőt.

Hála, az olyan kiváló receptkészítőknek és receptmegosztóknak, mint Szabó Anita, aki a Paleokonyhám paleoblog írója, a tejmentesen táplálkozók is igazán változatos ízvilággal ismerkedhetnek meg.

Készíthetünk sajtot tejtermék mentesen, házilag?Igen! Íme a recept

Bizony, ez az akár különleges vendégek várásara is alkalmas finomság, a tejfehérje-allergiások, laktózérzékenyek, diétázók és sportolók, cukorbetegek számára is bátran fogyaszthatóak.

 

A ToTu termékek nagyon változatosan felhasználhatóak. Akár egy egészséges édességben, akár egy finom tejmentes főétel elkészítésében gondolkozunk, rengeteg lehetőségünk van, hála a termékcsalád tápanyag összetételének, konyha-technikai tulajdonságainak és semleges ízéből adódó széles körű felhasználhatóságának. Sőt, akár egy proteindús, modern nassolnivaló és uzsonna is készíthető belőle, amit mi sem bizonyít jobban, mint Szabó Anita téliszalámis sajthelyettesítője – mondta Dr. Németh Csaba, a  termékek gyártójának részéről.

Foto: ToTu

Hozzávalók a téliszalámis sajthelyettesítőhöz:

 

  • 20 dkg ToTu Rögös
  • 20 dkg ToTu Krém
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál citromlé
  • 15 dkg kókuszolaj
  • 20 dkg téliszalámi
  • 2 dl forró víz
  • 2 dkg por zselatin vagy 12 lap

 

A zselatint feloldjuk a forró vízben, majd a többi hozzávalóval, a kapor kivételével, krémesre turmixoljuk. Hozzáforgatjuk a kaprot. Szilikon formába töltjük, végül hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni.

Forrás: Napidoktor.hu