Sokszínű protein- és tojásfehérjedús újévi diéta

Januárban kezdünk a legtöbben bele mind sport, mind étkezés terén valami újba. A lendület gyakran csak pár hétig, esetleg hónapig visz bennünket, jobb esetben azonban sikeres életmódváltást viszünk véghez.

Ennek elengedhetetlen eleme a rendszeres sport és természetesen a mérsékelt kalóriatartalmú, proteindús étrend. Ez utóbbiban talán a legnagyobb kihívást a változatos, variálható ízvilágú ételek beszerzése, elkészítése jelenti, de azért elmondható, hogy évről évre ebben is számos termék jelenik meg, ilyenek a tojásfehérje alapú ToTu termékek is.

Foto:ToTu

Ma már a tojásfehérje nem csak a tükörtojás vagy a rántotta összetevője lehet, hanem a tejtermékekhez – mint a túró, tejföl – hasonlóan, illetve azok alternatívájaként rengeteg étel alapjai is.

Ezeket a termékeket a tejmentesen táplálkozóknak, mint a tejfehérje-allergiások és laktózérzékenyek fejlesztettük ki. Ugyanakkor mivel a tojásfehérje se szénhidrátot, se zsírt nem tartalmaz, a belőlük elkészített túró-, sajtkrém-, tejföl-, tej-helyettesítők kiválóan beilleszthetőek az alacsony kalóriatartalmú vagy akár keto étrendekbe is.

A tojásfehérje egyébként például műbélben, szeletelhető formában is megvásárolható ma már, amiből néhány szelet a szendvicsfeltétek egyik legegészségesebb formája lehet – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök.

 

Az új, innovatív tojásfehérje termékekkel ráadásul olyan tejmentes finomságokat is az asztalunkra varázsolhatunk, mint a „tojásfehérje-mozzarella”. Ugye, hogy ma már nem is akkora kihívás ez a fehérjedús életforma!?

FOto:ToTu

A„tojásfehérje-mozzarella” elkészítése

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg ToTu Rögös
  • 20 dkg ToTu Krém
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál citromlé
  • 15 dkg kókuszolaj
  • 2-3 összezúzott fokhagymagerezd
  • 3-4 evőkanál apróra vágott medvehagyma (snidling, újhagyma zöldje vagy akár vegyesen)
  • 2 dl forró víz
  • 2 dkg por zselatin vagy 12 lap

 

A zselatint feloldjuk a forró vízben, majd a többi hozzávalóval, a medvehagyma kivételével, krémesre turmixoljuk. Hozzáforgatjuk a medvehagymát. Szilikon formába töltjük, végül hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni. Amennyiben kimarad a zselatin a receptből, akkor remek szendvicskrém lesz a végeredmény.

Ismerjük meg az érrendszer erősítő diétát

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.