Szuper zsírégető turmix zellerből

Ha valamiben igazán jó a zellerszár, akkor a zsírégetésben mindenképp. Használjuk csak ki ezt az előnyös tulajdonságát!

A zellerszár rágcsálása több szempontból is jó hatással lehet a szervezetünkre a diéta, magyarul fogyókúra idején.

Meglepő módon ugyanis, de a növényi szár kalória értéke szinte nulla, így egész nyugodtan rágcsálhatjuk bármilyen lelkiismeret furdalás nélkül. Ráadásul tényleg jól járunk vele, mert ennek a zöldségnek számos egészségvédő tulajdonsága van, ezért érdemes gyógynövényként is kipróbálni.

A zeller ismert gyógy- és fűszernövény, amelyek többek között erős vízhajtó hatású. A népi gyógyászat szerint még arra is képes, hogy a vesehomokot kihajtsa.

Zeller. Fotó: Shutterstock

Foto:pixabay.com

A zeller nagy értéke a sok szerves nátrium, de megtalálható benne a kalcium, a foszfor, a vas, a magnézium, a kálium és néhány nyomelem is. Levele illóolajat (limonént, szelinént, alkil-ftalidokat), furokumarinokat és flavonoidokat is tartalmaz.

Nem túlzás azt állítani, hogy az egészségtudatosság az elmúlt években emberek millióinak központi témája lett. Egyre többen szeretnének tenni azért, hogy a civilizációs betegségeket elkerüljék.

A gyógyulás kulcsa a konyhánkban – avagy a csodatévő zeller

Emésztési panaszok, étvágytalanság esetén is gyakran alkalmazzák. A növény hatóanyagai révén erősíti az immunrendszert. A zellerszár jótékony hatása a zsírégetés.

Az alábbi turmixot könnyedén elkészíthetjük, fogyasszuk egészséggel!

Szeleteljünk fel 2-3 zellerszárat, vágjunk kockára két almát. Tegyük turmixba, öntsük fel 2-3 deciliter vízzel és turmixoljuk össze. Ízesíthetjük citrommal, uborkával, petrezselyemmel vagy mentalevéllel.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.