Sajtos sült brokkoli recept 2013-04-10 Diéta Megosztás: Tweet Az előre gőzölt brokkolit tűzálló edénybe tesszük, majd a hozzávalókból készített mártással leöntjük. A tetejét megszórjuk sajttal és zsemlemorzsával majd a sütőbe tesszük. Hozzávalók 1 evőkanál ételízesítő – sok zöldséggel 1 nagy fej brokkoli 2 evőkanál olaj 1 közepes nagyságú hagyma 1 fej fokhagyma 4 paradicsom 2 kávéskanál szárított bazsalikom őrölt bors 10 dkg juhsajt 2 evőkanál reszelt parmezán vagy azt helyettesítő sajt 1 evőkanál zsemlemorzsa Elkészítés Megmossuk és virágjaira bontjuk a brokkolit, fazékban vizet forralunk, fölé tesszük szűrőben a brokkolit, lefedjük, és mintegy húsz percig gőzöljük, hogy megpuhuljon, de ropogós maradjon. Serpenyőben felhevítjük az olajat, öt percig fonnyasztjuk benne a megtisztított, apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, hozzáadjuk a meleg vízbe mártott, meghámozott, darabokra vágott paradicsomot, a bazsalikomot, és esetleg kevés vizet hozzáöntve összefőzzük sűrű mártássá. Az ételízesítővel, borssal ízesítjük. A brokkolit tűzálló edénybe tesszük, ráöntjük a paradicsommártást, tetejére rakjuk a felszeletelt juhsajtot, megszórjuk a reszelt sajttal és a zsemlemorzsával. Sütőben kb. húsz perc alatt aranysárgára sütjük. Forrás: