Pikáns csirkemáj 2013-02-06 Diéta Megosztás: Tweet Bár a máj elkészítésétől sokan félnek, el lehet kerülni a „cipőtalp” készítést, ha például nem sózod meg, csak utólag az elkészítés után. Hozzávalók 2 fő részére 35 dkg csirkemáj 10 dkg finomliszt 1/2 tk őrölt római kömény 1/2 tk őrölt koriandermag 1/2 tk fűszerpaprika 1/4 tk frissen reszelt szerecsendió 1 kk só 1 kk frissen tört fekete bors sütéshez 3-4 ek olívaolaj tálaláshoz mentalevélkék sópehely Elkészítés A megtisztított és leszárított májakat félbe-, vagy negyedekbe vágjuk. A lisztet egy tálban összekeverjük a fűszerekkel. A fűszeres lisztbe hempergetjük a májakat (a felesleges lisztet alaposan lerázzuk róluk). Serpenyőben felhevítjük az olívalajat és több adagban kisütjük a májat: nagy lángon, kevergetve, 4-5 percig pirítjuk. (Kívül jól megpirultnak kell lennie, de belül még puhaának) Egy-egy kisebb mentalevél kíséretében fogpiszkálóra tűzzük a májakat, tálra rendezzük, meghintjük sópehellyel és így tálaljuk az elegáns tapast. További NoSalty.hu receptek Sült camambert mézes-fahéjas almával >> Kókusztejes tejberizs >> További receptek >> Forrás: