Petrezselymes-fokhagymás gombafejek 2012-04-11 Diéta Megosztás: Tweet Az ehető gombák az élelmiszerek egy külön csoportját alkotják, bár gyakran a fűszerek, illetve a zöldségek közé is sorolják őket. ¼ kg csiperkegomba 3 gerezd fokhagyma 3 ek olívaolaj fél csokor petrezselyem fél citrom leve só bors Elkészítés 4 fő részére A fokhagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. A gombák tönkjét eltávolítjuk, a gombafejeket megtiszítjuk (nem kell hámozni) és a fokhagymához hozzáadva, nagy lángon elkezdjük kevergetve pirítani. Mérsékeljük a hőt, mikor a gombák felvették az összes olajat. Megvárjuk, míg levet engednek, ekkor újra felerősítjük alatta a tüzet és aranyszínűre pirítjuk. Sózzuk-borsozzuk. Citromlével csepegtetjük. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel. Összeforgatjuk. Rögtön tálaljuk. További NoSalty.hu receptek Mangó-joghurt ital >> Kölessaláta tepsiben sült zöldségekkel >> További receptek >> Forrás: