Narancsos-ringlós túrótorta

A túró egy lágy aludttejrögökből álló tejtermék. Hazánkban gyakran használt alapanyag, a belőle készült tortának pedig számos receptje ismert. Ti kóstoltátok már a ringlós változatot?

Elkészítési idő: 2 óra 10 perc

Hozzávalók a tésztához

10 dkg vaj, 25 dkg finomliszt, 3 tojás, késhegynyi só. A töltelékhez: 6 tojás, 25 dkg cukor, 2 dl tej, 1 csomag (6 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való), késhegynyi só, 75 dkg tehén-túró.

A forma kikenéséhez: vaj. A tetejére: 20-25 szem ringló, 1 csomag narancsízű zselépor.

margarin

Előkészítés

A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és hűtőszekrénybe tesszük, amíg a töltelék elkészül. Utóbbihoz a tojásokat a cukorral habosra keverjük. A tejet a pudingporral meg a sóval simára dolgozzuk, a cukros tojáshoz adjuk.

A túrót áttörjük, és apránként hozzáadjuk az előző masszát (nem a túrót keverjük be-le, mert nehezebben keveredik el).

A tésztával egy kivajazott, 23 centi átmérőjű tortakarikát egyben kibélelünk úgy, hogy magas pereme is legyen, és véletlenül se lyukadjon ki sehol, mert akkor a töltelék kifolyik.

A túrós masszát beleöntjük, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal 75-80 percig sütjük.

Megvárjuk, amíg kihűl, végül a tetejét apró kockákra vágott ringlóval beszórjuk, majd az előírás szerint elkészített zselével bevonjuk, és hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

Forrás: