Márványsajtos-szezámmagos céklasaláta

A cékla vérképző, a máj anyagcsere folyamatait szabályozza, valamint a tumorsejtek szaporodását gátló hatása is van.

30 dkg cékla

1,5 ek olívaolaj

2 ek balzsamecet

frissen tört fekete bors

7 dkg márványsajt

1 ek szezámmag

ceklasalata480

Elkészítés 2 fő részére

A meghámozott céklákat felkockázzuk (kb. 1-1,5 cm-es kockákra), vízzel teli lábasban nem teljesen puhára főzzük, és leszűrjük. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a céklát, 2-3 percig pirítjuk, közben fakanállal többször átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen piruljon.

Sózzuk-borsozzuk és balzsamecettel ízesítjük. Alaposan megforgatjuk a céklát a szirupban. Tálkába tesszük, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe áthelyezve tovább hűtjük.

A szezámmagot szárazon felhevített serpenyőben néhány pillanat alatt illatosra pirítjuk. Rámorzsoljuk a céklára a sajtot és meghintjük a tetejét a szezámmaggal. Kínálhatjuk is a céklasalátát.

 

További NoSalty.hu receptek

joghurtoscsirkeszarnyak
szedresbananturmix uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www31

Joghurtos csirkeszárnyak >>

Szedres banánturmix >>

További receptek >>

Forrás: