Kémiai veszélyek és méregtelenítés: mi a biztonságos megoldás?

A kémia a kezdetektől a merészség, a felfedezésvágy, a kockázatvállalás tudománya. Szép, de nem veszélytelen hivatás.

Gondoljunk csak az ipari balesetekre, melyekből minden évben százával történnek szerte a világban.

1976-ban az olaszországi Sevesóban történt hatalmas robbanás egy vegyi üzemben: egy triklór-fenolt előállító reaktor robbant fel és mérgező dioxinfelhő lepte el a környéket. 2000 ember szenvedett dioxinmérgezést, százakat kellett evakuálni. 2001-ben egy toulouse-i gyárban ammónium-nitrát robbant be 31 ember életét követelve. 2005-ben pedig egy németországi kisváros biogázüzeméből szabadult ki mérgező hidrogén-szulfid.

Se szeri, se száma a hasonló balesteknek, amelyek meglepő módon nagyrészt nem emberi gondatlanság miatt, hanem műszaki hiba, ellenőrizhetetlenné váló reakciók vagy véletlen külső tényezők miatt következnek be. A kémia területén azonban nem csak ilyen katasztrófák fenyegetik az embert.

laboros_shutterstock_62925523

Milyen toxikus veszélyek fenyegethetnek egy kémikust?

Számos legendás vegyész vesztette életét munkája során, munkaköri ártalomként elszenvedett mérgezésben. A leghíresebb és legfájóbb ilyen történet Marie Curie-é, aki épp azért a felfedezésért kapta meg 1911-ben a kémiai Nobel-díjat, amely halálát is okozta.

A zseniális tudós a legkisebb elővigyázat nélkül dolgozott a radioaktív anyagokkal, radioaktív izotópot tartalmazó csöveket tartott az íróasztalán és a zsebében − élvezve a szép kékeszöld fényt, amelyet az elemek sugároztak magukból.

testimoni_eszter_shutterstock_9029266

Halála legyen minden vegyész számára intő példa: bármilyen sokat is ismerünk meg a bennünket körülvevő világból, a veszélyekről soha nem tudhatunk eleget.

Tegyen a veszélyek ellen!

Testünk biokémiai laboratóriuma a máj. Számtalan toxikus anyagot képes semlegesíteni, 500 féle különböző működést végez, miközben még önmagát is képes regenerálni.

Ha azonban túlzott terhelés éli, egyre kevésbé tud alapfeladatának megfelelni. Ilyenkor kompenzációra szorul.

Ilyen lehetőséget nyújt a napjainkban újra felfedezett silymarin, amelyet a hagyományos keleti és ókori görög orvostudomány már évszázadok óta ismer. Ez a csodálatos májvédő a máriatövis növényből nyerhető ki. A Silegon 140 mg ezt az összetevőt tartalmazza.

Miért ajánlott a Silegon 140 mg étrend-kiegészítő kapszula szedése?
Semlegesíti a májsejtekben lebomló méreganyagokból keletkező szabad gyököket, megakadályozza a méreganyagok májsejtbe való bejutását, és a túlterhelt májsejtek pótlásával segíti a máj újjáépülését.

A Silegon 140 mg-ot forgalmazza a Teva Magyarország Zrt. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

További hasznos információk a méregtelenítésről: www.silegon.hu

teva_18015

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.