Hűsít, hidratál, kalóriaszegény, vitamindús – Ismerjük meg jobban a kígyóuborkát

Magas a víztartalma, hűsít, hidratál, kalóriát pedig alig tartalmaz – nem csoda, hogy annyira szeretjük a kígyóuborkát! Nyáron valóságos jolly joker, mutatjuk, mi mindenre használhatjuk. 

Uborkás jégkrém

Ha van otthon egyadagos jégkrémformánk, próbáljuk ki az uborkás verziót! Ehhez turmixoljunk össze kígyóuborkát, citromlevet, tetszőleges édesítőt, ízlés szerint mentát- vagy citromfüvet és némi vizet. Töltsük a jégkrémformákba, állítsunk mindbe egy-egy pálcikát (vagy a formákhoz adott kis műanyag pálcákat), aztán már mehetnek is a fagyasztóba.

 

Hidratáljuk az arcbőrünket

Ez a praktika nem is olyan régen hódította meg az Instagramot. Végtelenül egyszerű ötlet: egy karika fagyasztott uborkával dörzsöljük be az arcunkat. Az uborka nemcsak hidratál, hanem gazdag C-vitaminban és folsavban, így igazán jól táplálja a bőrünket. 

borkaegészséges tisztítószer_uborka

Fejjük meg!

Nem, nem szállt a fejünkbe a hőség! Ha túl keserűnek találjuk az uborkánkat, akkor próbáljuk ki a következő trükköt. Vágjuk le az uborka végét, majd dörzsöljük össze a friss vágási felületeket. Tejszerű anyag jelenik meg, és csökken a keserűség. 

 

Leégésre

Ha sikerült – már így nyár elején – leégnünk a napon, akkor is segíthet az uborka, hiszen nyugtatja, hűsíti az égő bőrt. Ha behűtve tároljuk az uborkákat, vészhelyzet esetén elég gyorsan felszeletelni, majd bedörzsölni vele a leégett részt. De mehet a turmixgépbe is, ha inkább pakolást szeretnénk készíteni.

Hogyan készítsünk kovászos és ecetes uborkát?

Frissítő üdítő

Ízesített ásványvizet otthon is összedobhatunk! Izgalmasabbá tehetjük ha almát vagy zellerszárat adunk hozzá, de próbálkozhatunk gyömbérrel, lime-lével, ananásszal és körtével is.

Forrás: Ízes Élet


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.