Garnélás melegszendvics 2013-02-08 Diéta Megosztás: Tweet A garnélaráknak számos fajtája létezik, a legismertebbek a királyrák és a tigris garnéla. Finomabb végeredményt kapunk, ha héjastul készítjük el, és csak azután pucoljuk meg. Rövid ideig szabad hevíteni, különben megkeményedik a rákhús. Hozzávalók 4 fő részére 20 dkg garnélarák hús 1 tojásfehérje só fél dl szezámmag olaj 1 csokor újhagyma 2 ek szezámmag 8 szelet toastkenyér Elkészítés A rákhúst a tojásfehérjével, olajjal és sóval botmixeljük. A megmosott és megszárított újhagymákat felkarikázzuk és hozzákeverjük a püréhez. A kenyérszeletek héját levágjuk, a kenyereket átlósan kétszer félbevágva, negyedeljük. A kis háromszögekre elosztjuk a masszát, és mindegyiket meghintjük szezámmaggal. 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük a melegszendvicset. További NoSalty.hu receptek Sajtal töltött fasírt sütőben >> Szilvás snack >> További receptek >> Forrás: