Fűszeres almakompót 2017-02-02 Blog, Diéta, Természetesen Megosztás: Tweet Az almának, így az almakompótnak is rendkívüli gyógyító értéke van, hála a gyümölcs húsának, ami gazdag pektinben. Segíti az emésztést, vitamin-, foszfortartalmánál fogva jótékonyan hat az agyra. Almakompót elkészítése 1,5 kg savanykás alma 1 egész biocitrom 7 ek nádcukor 1 vaníliarúd 7 db szegfűszeg 3 db fahéj rúd Elkészítés 6 fő részére Az almákat hámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk. Lábasba tesszük az almát, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a citrom héját, a kifacsart levét és a fűszereket (szegfűszeg, fahéj, félbevágott vaníliarúd). Addig főzzük, míg az alma elkezd megpuhulni, de ne főzzük teljesen puhára! Megvárjuk, míg kihűl, tálalásig hűtőben tartjuk. Forrás: https://napidoktor.hu/index