Fő az egészség a fazékban!

Egy ötlet, ha valaki fogyni akar: jégcsapretket lereszel, tesz hozzá vizet, megfőzi és leszűri. Este lefekvés előtt issza.

A makrobiotikus étkezésnél fontos, hogy minden falatot hosszan rágunk, elkeverjük a nyállal. Akinek rákos megbetegedése van, az életét mentheti meg, ha megtanul rágni! Ha jól rágunk minden felszívódik a vastagbélben.

Ime egy nyári ebéd-receptsor:

Nyári hűtő hatású könnyű kukorica-póréhagyma leves

– 2 szál póréhagyma

– 2-3 cső kukorica

– 4 csésze forrásvíz

A póréhagymát félbevágva megmosom, hogy a földet alaposan kimossam. Az edény aljára helyezem a félholdra vágott póréhagymát és a kukorica csőről levágott kukorica szemeket hozzáadom a vizet és puhára főzöm.

Tálaláskor petrezselyemmel, újhagymával díszítjük.

Zöldséges kuszkusz

– fél pohár kuszkusz

– fél pohár zöldborsó, zöldbab vagy sárga vajbab

– 1 db kicsi vagy közepes méretű sárgarépa vékony, ovális szeletekre vágva8709– 5-6 rózsa brokkoli

– 2 kanál hidegen sajtolt szezám-, kukorica- vagy napraforgóolaj

A kuszkuszt 2 pohár sós vízben percek alatt megpároljuk. A felszeletelt sárgarépát, a hüvelyest és a brokkolit az olajon, kevés vízzel puhára pároljuk.

Tálaláskor a kuszkuszra rátesszük a hüvelyest és zöldségeket. Könnyű nyári eledel.

Gyümölcstorta

Ha van otthon agaragar (kocsonyásító), akkor a gyümölcsök főzésénél a forró, lobogó vízbe helyezzük és folyamatosan keverjük. Közben érezzük, ahogy összehúzza, kocsonyásítja a levet. Az agaragarban megfőzött gyümölcsöt rátesszük az egyenletesen elsimított kuszkuszra. Miután kihűlt, szép látványban van részünk, hiszen alul a sárga kuszkusz, felül pedig a megkocsonyásodott gyümölcslében a gyümölcs van.8710A makrobiotikus étkezés megtanulható:

Elméleti és gyakorlati kurzusok során megtanulhatja az egészségmegtartó és gyógyító ételkészítési módokat. Havonta egy alkalommal szombati napon 12.00-től-18.00-ig, kedd esti főzőshow programok 18.00-20:30 között tartandók.

Következő havi szombati kurzusok:

Augusztus 14: Desszertek, sütemények, torták készítése

Szeptember 17: Gyorsan és olcsón menük készítése

Részvételi díj: 10.000.- Ft/fő.

A program során az elméleti ismeretek gyakorlati bemutatása történik. Az elkészült ételeket helyben elfogyasztjuk.

Bejelentkezés szükséges, hogy felkészüljünk fogadására az alapanyagok mennyiségével !!!

ELSŐ MAGYAR MAKROBIOTIKA INTÉZET

Budapest, XI.ker. Bartók B. 134. fsz

Tel/fax: 06-1/256-7731, mobil: 20/4888-583, 20/381-7077

[email protected]

Forrás: