Ez a 3 növény a kiegyensúlyozottság titka!

Vannak gyógynövények és gyümölcsök, melyeknek közismerten nyugtató ereje van. Ám érdemes lehet kombinálni őket a minél jobb hatás érdekében. Gondoltátok volna, hogy a citromfű, a kamilla és a szőlő együtt fogyasztva még hatékonyabban működik? És hogy létezik már olyan bébiital, ami ezekből készült, ráadásul felnőttek is fogyaszthatják? Nézzétek meg, miért olyan hasznosak ezek az összetevők!

Hihetetlen sokoldalúság: a citromfű

Ez a citromra emlékeztető illatú zöld növény számos gyógyhatást rejt, melyet 2014-ben Az Év Gyógynövénye címmel is elismertek. Felhasználhatóságánál kiemelkedik az idegrendszeri problémák és panaszok kezelhetősége, hiszen szinte bármilyen esetben alkalmazható. A citromfűből készült tea vagy illóolaj idegnyugtató, továbbá alkalmazható fejfájás, álmatlanság, idegi eredetű szívpanaszok és alvászavar esetén is. Mindezek mellett idegerősítő hatása is ismert, és oldja a depressziót.

Amit mindenki ismer: a kamilla

Orvosi székfűként, anyafűként, bubulykaként és még tucatnyi néven is találkozhatunk a kamillával, amely egyike a legismertebb gyógynövényeknek. Nem csoda, hiszen gyógyhatása megkérdőjelezhetetlen, számos panasz esetén nyugodt szívvel bevethető. Az idegi eredetű problémák kapcsán idegnyugtató szerként hasznosítható. Gyermekeknél csökkenti az izgatottságot, és hiperaktivitás esetén is használható nyugtatóként.

Nem csak borként jó: a szőlő

Legyünk őszinték, legtöbben bor formájában kedvelik a szőlőt, és e nedű élettani hatásait sem lehet elvitatni. Ám ez a gyümölcs önmagában is egészségünk őre a jótékony ereje miatt. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, melyek elősegítik az idegrendszer működését.

Fokozott szellemi munka mellett ajánlott a szőlő fogyasztása, ugyanis gyorsan felszívódó szénhidrátjai segítenek a fáradtság leküzdésében. A magjából készült olaj igen értékes, hiszen segít az agy és az idegrendszer védelmében, az érfalak erősítésében, továbbá emlékezetjavító hatása is ismert.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.