Egészséges, frissítő nyár – tőzegáfonyás koktélokkal!

A természetes, amerikai tőzegáfonyával készülő koktélok nem csupán az üdítőitalok frissítő alternatívái, de nagyon egészségesek is.

A tőzegáfonya egy igazi amerikai bogyó, az áfonya és a lambrusca szőlő mellett az egyike az összesen három őshonos amerikai gyümölcsnek, amelyet kereskedelmi céllal termesztenek. A tőzegáfonya amerikai története olyan régre nyúlik vissza, hogy már az amerikai őslakosok is felhasználták bogyóit táplálékként, festékanyagként és sebek gyógyítására.

Napjainkban a tőzegáfonyát az Egyesült Államok egész északi részén termesztik, friss és feldolgozott formában egyaránt kapható. A tőzegáfonya már régóta az egyik legsokoldalúbb gyümölcsként ismert, mert receptek széles körében felhasználható: előételek, szószok, sütemények, desszertek, italok és főételek egyaránt készíthetőek belőle.

A tőzegáfonya amellett, hogy rendkívül finom, nagyon egészséges is, Amerikában egyenesen „szuperbogyónak” nevezik, mert nemcsak segít egyes húgyúti fertőzések megelőzésében, de az egyik legmagasabb antioxidáns hatású gyümölcsként sokan az öregedést lassító csodagyümölcsnek tartják. A tőzegáfonya ezért egyre több új kozmetikumban is megtalálható összetevő.

tőzegáfonya

Amikor megkóstolja az amerikai tőzegáfonyából készült, leheletnyi mentával, banánnal, naranccsal, zöldalmával vagy éppen zöldteával kevert koktélokat, nyugodt lehet benne, hogy ez a fantasztikus kis bogyó kifejezetten jótékony hatással van szervezetére!

A kevert, vagy tisztán áfonyás koktélokban érezni fogja, ahogy ez az egyedülálló, fanyar gyümölcs remekül harmonizál számos szeszesitallal, például a vodkával, vagy a ginnel!

Egészségére!

Caipirinha tőzegáfonyával

Hozzávalók:

  • 4 cl Cachaça
  • 16 cl áfonya nektár

Elkészítés:

A poharat feltöltünk jéggel, ráöntjük a Cachaça-t és az áfonya nektárt. Hosszúnyelű kanállal összekeverjük és egy lime szeletet adunk hozzá.


A természetes, amerikai tőzegáfonyával készülő koktélok nem csupán az üdítőitalok frissítő alternatívái, de nagyon egészségesek is.

Savanyított gyümölcskoktél

Hozzávalók:

  • 2 db eper
  • 2 cl eper szirup
  • 10 cl áfonya nektár
  • 10 cl száraz habzóbor

Elkészítés:

A felszeletelt epret néhány jégkockával egy nagy pohárba helyezzük. Hozzáadjuk az eper szirupot, az áfonya nektárt és egy kanállal összekeverjük. Felöntjük a hideg habzóborral és citromfű-ággal díszítjük.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.