Csicseris-ricottás padlizsánkrémleves 2012-10-26 Diéta Megosztás: Tweet A padlizsán a burgonyafélék családjába tartozó zöldség. Kitűnő előétel, saláta, de kirántva és kisütve, vagy rakottan főételként is fogyasztható. Akár levesbe is főzhető, krémként használható. Hozzávalók 1/2 kilós padlizsán 1 fokhagymagerezd, finomra vágva 2 ek aprított petrezselyem 1 ek aprított bazsalikomlevél 3 ek olívaolaj 10 dkg csicseriborsó (konzerv) 8 dkg ricotta 2,5 dl víz só frissen tört fekete bors 1 citrom leve Elkészítés 2 fő részére A kés hegyével megszúrkált padlizsánt 220 fokos sütőben (légkeverésen) kb. 40 perc alatt megsütjük. (Félidőben megfordítjuk, hogy átsüljön mindenhol.) A fokhagymát a zöldfűszerekkel az olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a megsütött, félbevágott padlizsán kikanalazott húsát, a csicseriborsót, sózzuk-borsozzuk és lefedve, közepes lángon 20 percig főzzük. Turmixban vagy botmixerrel az egészet pépesítjük, majd visszaöntjük a sűrű krémet a lábasba, hozzákeverjük a ricottát és összeforraljuk. A tűzről lehúzva belefacsarjuk a citrom levét. További NoSalty.hu receptek Fetadip >> Ketchup házilag >> További receptek >> Forrás: