Borjúszeletek boros mártásban 2012-05-23 Diéta Megosztás: Tweet A hús fő tápanyagát a benne található fehérje adja, ami nélkülözhetetlen a szervezetünk számára. Egy ízletes borjúszeletet tehát az egészségünk érdekében is érdemes elfogyasztanunk 4 közepes szelet borjúkaraj só frissen őrölt fekete bors 3 ek extra szűz olívaolaj 2 ek vaj szószhoz 1 mogyoróhagyma 1 dl fehérbor (száraz!) 1 dl alaplé fél meréknyi bazsalikomlevél 1 kk szárított oregánó 1 dl Marsala só bors 2 ek vaj Elkészítés 2-3 fő részére A húst sózzuk-borsozzuk és az olívaolaj-vaj keverékén hirtelen megsütjük, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon a finomra vágott hagymát megfuttatjuk, felöntjük a fehérborral, és sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk az oregánót és az aprított bazsalikomleveleket. Beforraljuk. Visszatesszük a hússzeleteket a serpenyőbe, átmelegítjük mindkét oldalukat, ráöntjük a marsalát, végül a vajkockákat is hozzáadjuk. Épphogy összehevítjük az egészet. Friss bazsalikomot szórunk rá és tálaljuk. További NoSalty.hu receptek Citromos spárgasaláta >> Epres limonádé >> További receptek >> Forrás: