Ázsiai rizstészta saláta recept 2013-09-09 Diéta Megosztás: Tweet A rizstészta rizslisztből és vízből készül, tojás nélkül, így tojásérzékenyek és lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Hozzávalók (2 főre): 15 dkg sárgarépa 5 dkg üvegtészta 40 kg csirkemellfilé 20 dkg tofu 25 dkg konzerv cukorborsó 2 kaliforniai paprika 3 evőkanál szójaszósz 2 evőkanál mogyoróolaj 1 lime leve só Elkészítés Az üvegtésztát forró vízbe áztatjuk 10 - 15 percre. Eközben a cukorborsót lecsöpögtetjük, a sárgarépát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk, épp úgy, ahogy a paprikát is. A szószból, az olajból és a lime levéből öntetet kavarunk, gyömbérrel és sóval ízesítjük, majd pár percre bepácoljuk a felkockázott tofudarabokat és felcsíkozott csirkemellet. Közben lecsöpögtetjük a tésztát, wokban megpirítjuk az előzőleg bepácolt tofut és csirkét, amikor átsűlt a csirkánk (tofunak elég 1 - 2 perc) alaposan elkeverjük a zöldségekkel végül pedig pirított mogyorót szórunk a tetejére. Forrás: