Diéta közben ne hagyd ki az étkezésedből a tűrót. Gazdag fehérjeforrás és alacsony szénhidráttartalma miatt büntetlenül fogyaszthatod. Szuper alapanyag!

A diétás túró az egyik legjobb alapanyag, ha fogyni szeretnél. Nagyszerűen támogatja diétádat, serkenti az anyagcserét, magas fehérjetartalma miatt pedig nagyon jó a csontjaidnak is. Íme, néhány ötlet, hogyan csökkentsd diétás túróval a szénhidrátbevitelt.

1. Ha édesre vágysz

 

Fotó: Shutterstock

Adj a túróhoz gyümölcsöket, esetleg kevés zsírszegény tejfölt. Érdemes otthon bekeverned, mert így egészen biztosan kimarad belőle a cukor. Amikor rád tör az édesség iránti vágy, fogyaszthatod büntetlenül.

2. Eheted sósan is

 

Fotó: youtube

 

Keverj a túróhoz fűszereket, vagy medvehagymát. Légy kreatív, kísérletezz saját ízlésed szerint. Reggelire szénhidrátszegény kenyérre kenheted.

3. Köretnek is szuper

Húsok mellé igen ízletes, köretnek pedig remek a túrós zabtallér.

4. Helyettesítsd a panírt

1. Keverj össze 200g sovány túrót, 3 db tojássárgáját, 2 dl tejet, zabpehelylisztet, kis sót, fokhagymát.

2. Verd fel a tojásfehérjéket. Add hozzá a felvert habot a túrós masszához.

3. A vékonyra vágott hússzeleteket először zabpehelylisztben, majd a túrós masszában forgasd meg. Majd ezután süsd ki sütőben.

Foto:123rf.com

5. Napközben nasinak

Érdemes nyers zöldségek mellé fogyasztani, így megszünteti a hirtelen rád törő éhségrohamokat.

Így készül a túró

túró lágy aludtejrögökből álló, fehér színű tejtermék. A túró alapanyaga a tej. A házi készítés során a tejet hagyják előbb megaludni, utána felmelegítik, majd a túrós alvadékot vászonruhába vagy gézkendőbe rakják és felakasztják lecsöpögni. Amikor a savó lecsöpög, a kendőben csak a friss túró marad vissza. Nem szabad forralni, mert a túró rossz lesz és száraz. Csak hevíteni kell, maximum 60 fokra. A végén hagyni kell kihűlni. A gyárban ez a folyamat hasonló. Egy nagy tartályban a tejhez olyan tejsavbaktériumokat adnak, amelyek a tejet gyorsabban megalvasztják. Ezt követően az alvadékot felvágják és a tartályt felmelegítik. Majd a savót leengedik, és a túrót visszahűtik és a maradék savót pedig kicsurgatják belőle.

A túrógombóc az egyik legkedveltebb édességünk, de sokan leves után fogyasszák második fogásként. A diétázóknak sem kell lemondani a túrógombócról! Készítsd el a diétás túrógombóc receptet!

 

Túrógombóc fogyókúrázóknak

 

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index