Jin-Jang módszer 2010-06-22 Diéta Megosztás: Tweet Ajánlható azoknak, akik a természetes módszerek hívei, akik életmód-változtatásra készülnek és akik jobban oda akarnak figyelni saját szervezetük jelzéseire. Ezzel a diétával elérhetjük, hogy súlyunkat karbantartsuk. Hosszú, életvitelszerű alkalmazás esetén jelentős súlycsökkenést is elérhetünk. Csökkentheti a reumás, diabéteszes, érelmeszesedéses, csontritkulásos, allergiás, ekcémás panaszokat. A módszer lényege A távol-keleti táplálkozási elveknek megfelelően egyenlő, 50-50%-os arányban együnk jin és jang típusú ételeket. Ezzel helyreállíthatjuk szervezetünk felborult egyensúlyát, amely alapvetően eltolódott a jin típusú ételek fogyasztásának irányába. A jang típusú táplálékok viszont hosszabb időre elnyomják az éhségérzetet is, így segítségünkre lehetnek a súlycsökkentő étrend megvalósításában. Feltételek, követelmények Mindig figyeljünk arra, hogy szervezetünk mit kíván. A meleg (jang) éghajlaton élők részesítsék előnyben a déligyümölcsöket, a kalóriaszegény dinnyét, a salátákat, a hideg italokat. A hideg (jin) éghajlaton élők fogyasszanak sült és főtt ételeket, káposztát, fejes salátát, céklát, zellert, sárgarépát. Ideális testsúly kalkulátor Ideális testsúly kalkulátor A diéta leírása Amennyiben túlnyomó részben jang típusú ételekből választjuk meg étkezési fogásainkat, akkor hosszú távon jelentős súlycsökkenést érhetünk el. A jang típusú ételek általános jellemzői: kemény vagy puha, de nem folyékony sós, keserű, száraz, forró. A jin típusú ételek általános jellemzői: hideg, nedves, folyékony édes, tejszínes, zsíros, ropogós, illatos. Ezeket lehetőleg kerüljük. Étrend Jang értékű élelmiszerek, amelyek a szervezetünk számára rendkívül hasznosak.Zöldségek: karfiol, brokkoli, cikória, endívia, fejes saláta, édeskömény zöldbab, fejes káposzta, gyömbérgumó, sárgarépa, fokhagyma, karalábé, vöröshagyma, pitypang, hónapos retek, lila káposzta, zeller, spenót, kelkáposzta, póréhagyma Gyümölcsök: alma, sárgabarack, bogyós gyümölcsök, meggy, szilva, őszibarack Húsok: szárnyasok, marhahús, vadhús Halak: heck, hering, kaviár, rák, lazac, makréla, tonhal Zsiradékok: növényi olajak Italok: zöld tea, gyógynövénytea Tejtermékek: kecskesajt, rokfort, camembert, túró, író Vegetáriánus fehérjék: tökmag, szezámmag, szója, tofu, napraforgómag Forrás: