Hungarikum lehet a Dcont vércukormérő készülék

A hungarikumok “előszobájának” tekinthető Magyar Értéktárba bekerült a 77 Elektronika Kft. által fejlesztett és gyártott Dcont vércukormérő termékcsalád.

A közlemény szerint a négyfős családi vállalkozásként alakult, ma is 100 százalékban magyar tulajdonú kft. több mint 25 éve fejleszt és gyárt vércukormérő rendszereket a cukorbetegek számára. A vállalat 1986-ban hozta piacra első saját fejlesztésű Dcont készülékét, amelyet a folyamatos innovációnak köszönhetően az idén világszerte a 64. generáció követ.

A Dcont termékcsalád legújabb típusai már egy apró vércseppből pár másodperc alatt plusz-mínusz 10 százalékos hibahatáron belüli, klinikai laboratóriumi pontosságú vércukormérést tesznek lehetővé otthon, ezzel a világ egyik legpontosabb készülékeinek minősülnek.

cukor1

A Magyarországon gyártott és magyar mérnökök által fejlesztett vércukormérő egyes típusai a világon is egyedülálló módon képesek magyar nyelven, szóban kommunikálni a betegekkel. A Hungarikum Bizottság döntése értelmében ezért a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével és minőségével a magyar találékonyság és innováció csúcsteljesítményének számít – olvasható a közleményben.

Az elmúlt évtizedek során a vállalat termékei egyebek mellett elnyerték a Magyar Innovációs Nagydíjat és a Magyar Termék Nagydíjat is.

A Hungarikum Bizottság a Magyar Értéktárba bekerült termékek közül választja ki azokat, amelyeket hungarikummá nyilvánít.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.