Tisztító ételek és a csíráztatás rejtelmei

Mit tegyünk, hogy ne legyünk influenzásak? És hogy minél több energiát tudjunk magunkhoz venni?

A makrobiotika energetikailag középpontos ételeket készít.

A tavaszi tisztító ételek lényege: mivel a télen, több olajjal, sóval főztünk, hogy ne fázzunk, több nehéz ételt ettünk, hogy több energiánk legyen. Így több lerakódás keletkezett, amitől meg kell tisztítani a szervezetünket.

Nem fázunk meg és nem betegszünk meg, ha a testüregeinkben nincsenek nyálkák, amiben gombák, baktériumok, paraziták tudnak lakni.

Speciális tisztító alapanyagok: árpa, shitake gomba, tengeri füvek, miszó, jégcsapretek, lótusz, hosszan érlelt sós savanyúk.

Tisztító levesek: árpa levesek, miszó leves, jégcsapretekkel. shitakeval, lótusszal.

?A tavasz tisztító ételei? arról szól, hogy a civilizáció ételei, a finomított liszt és cukor fogyasztása  miatt nyálka alakul ki a szervezetben, a béltraktusban, arcüregben, ezt a nyálkát ki kell ürítenünk. A tej- tejtermékek, sajt, halálos étel, nőgyógyász által ellenjavallt: cisztát, endiometriosist okoz!

Nyálka van a szervezetben, meg kell tőle szabadulni, és akkor nem leszünk influenzásak.

Feladatunk, hogy a többi testüregben kialakult lerakódástól is meg kell szabadulni.7983Gyógyital nőknek és férfiaknak:

Jégcsapretket és lótuszgyökeret lereszeljük 50-50%-ban. Vizet melegítünk, pár percig főzzük, majd leszűrjük, a levét iszunk. A gyógyitalokat melegen isszuk. A retek- lótuszgyökér reszeléket raguhoz, rizshez adhatjuk.

Lótuszgyökér: Hévizi tóban levő vizililiom gyökere, ez oldja a szervezetben lerakódott nyálkát, íly módon gyógyítja az arcüreg, homloküreg, hallójárat gyulladást. Tisztítja a vastagbél lerakódásait.

A tél kemény megfagyott föld enged ki, jön az energia alulról felfelé. Amikor én gyógyultam fel, annyira jó volt, hogy a gyógyulás utolsó szakaszában tavasz lett, kisütött a nap.

Petőfi megírta, hogy a ?virágnak megtiltani nem lehet, hogy ne nyíljék, ha jő a szép kikelet?

Elemi erővel indul a természet, az állatok érzik a tavaszt.

Itt a tavasz, rügyezik minden. Fokozottabb a hangulat, mint eddig volt.

Csírákat igazából akkor fogyasztunk, amikor a természet is elemi erővel hajt.7984Csíráztatás: brokkoli, vagy bármi más mag, ami csíráztatásra van, beletesszük a csiráztató edénybe, leöblítjük, lecsöpögtetjük. Csíráztató edényt lehet vásárolni bioboltokban. Csak egyszer kell megvenni, és a következő 50 évre megoldottuk ezt a dolgot.

A csíráztatásra készített magon nem szabad, hogy álljon a víz, mert megrohad. Minden nap le kell öblíteni! Nem szabad kihagyni egy napot sem, mert megrohad!

Másnap, harmadnap már kezd nőni a csíra. Hat nap alatta már tele lesz az edény csírával. Napraforgó gyorsan csírázik, búzát, azuki babot. Kicsit ki is lehet tenni a napra is.

Elemi erővel nő, és akkor ezt az elemi erőt, ami hihetetlen módon megy, és annak megfelelő enzimeknek energiát adó, azt szépen átvesszük.

Ősszel, amikor húzódik össze a föld, meg vonul ki, akkor nem szórunk csírát.

Azt az energiát vesszük magunkhoz, ami a csírákban van. Június-júliusig esszük a csírákat, amíg hajt a természet, amikor visszavonul, nem fogyasztunk csírát, nem megyünk szembe a természettel. Megszokta a szervezetünk, hogy visszahúzódik, húzódjunk vissza.

A csíra fogyasztása: Mindent csírával szórunk: levest, főtt ételt, szendvicset.

Beáztatott barnarizst főzzük csírával az is nagyon finom.

Csiripiszli, csíramálé: kicsirázott búza csíra barnarizzsel összefőzve mézédes, nagyon finom.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.