Diétás mandulás sütemény

A túl édes sütemény helyett, készítsen inkább diétás, alacsony cukortartalmú süteményeket, amelyek anélkül is finomak, hogy teleszórná a tetejüket porcukorral.

Például a mandulás süteményt egyszerű elkészíteni, kevés cukrot tartalmaz, mégis nagyon finom.

Hozzávalók:

– 5 evőkanál vagy 75 gramm margarin

– másfél evőkanál vagy 18 gramm cukor

– 1 evőkanál vagy 15 milliliter tojásfehérje

– negyed kávéskanál vagy 1,25 milliliter mandulakivonat

– 1 kis tálnyi liszt

– nyolcad kávéskanál vagy 0,6 milliliter szódabikarbóna

– 1 csipet tisztított borkő

– 32 szem mandula

Elkészítés:

Egy közepes méretű tálban keverje össze a margarint és a cukrot, amíg egyenletes állagú nem lesz, majd keverje hozzá a tojásfehérjét és a mandulakivonatot.

mandula1

Kevergetés közben fokozatosan adja hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a tisztított borkövet.

A masszából gyúrjon 1,25 centis gömböket, helyezze őket a sütőlapra egymástól legalább 5 centi távolságra, majd egy belisztezett üveg- vagy falappal lapítssa szét őket. Díszítse a süteményt egy-egy szem mandulával.

Melegítse elő a sütőt 180 fokra.

Süsse a tésztát 8-10 percig, amíg enyhén barna lesz a felülete.

A sütőből kivéve 3 percig hagyja állni a süteményt, majd rakja át egy tálba hűlni.

Szolgálja fel az asztalnál, és élvezze az ízeket.

Forrás: