Górcső alatt a konditermek

A tömött fitness termek távol tartják az embereket. Már az okok is megvannak; zsúfoltság, bacik és önértékelési gondok.

Rettenetesen nehéz rávenned magad, hogy lemenj eddzeni? Hát nem vagy egyedül! De neked is ugyan azok az okaid, mint az emberek többségének?

Az amerikai kormány több, mint 1500 ember részvételével közvélemény kutatást végzett. A kérdőívek a "Mi tart téged vissza attól, hogy fitness terembe járj?" kérdésre keresték a választ.

Az eredmény kissé meglepő volt. Az ember azt várta volna, hogy a "nincs elég időm vagy motívációm hozzá" válasszal állnak elő a legtöbben, de ehelyett az eredmény a következő lett:

Az emberek 46 %-a azt mondta, hogy túlságosan zsúfoltak a kondi termek; 21 %-a nem tudja, hogy kell használni a gépeket, illetve a fitness termeket; 19 %-uk azt gondolja, hogy nem olyan az alkatuk; 11 %-a szerint ezek a helyek tele vannak olyan otromba emberekkel, akik nem törlik le maguk után a gépeket és kisajátítják azokat. Az emberek 3 %-a pedig fél attól, hogy egyáltalán kérdezzen bármit is ebben a témában.

mpso0c485

Ha a fentiek közül te is bármelyiket érzed, íme néhány megoldás, hogy visszatérítsen a termekbe, buzdítson azok látogatására:

Kérdezz meg nyugodtan bármit, amit csak szeretnél és érdekel a fitness termekben és termekről, az ott dolgozóktól!

Akár személyi eddzőt is kérhetsz!

Lényeg, hogy akárhogy is, de mozogj!

Pénzt is spórolhatsz meg azzal, hogy feladod a tagságodat és keresel egy másik utat, hogy mozogj. Akár el is mehetsz futni, sétálni vagy a biciklizés is jó elfoglaltság lehet.

Akár otthon is mozoghatsz dvd-kre, otthoni súlyokkal és felszerelésekkel, hogy nagyobb izmokat növelhess vagy csinosabb alakot csinálj magadnak.

Hogyan kerülheted el a baktériumokat a fitness termekben?
Amikor az emberek zárt helyen összegyűlnek a vírusok, a baktériumok miatt, az influenza és a megfázás átterjedhet egyik emberről a másikra. Le tudod csökkenteni a fertőzések kockázatát a következő biztonsági intézkedésekkel:
1. Mindig alaposan moss kezet az eddzés előtt, és után is!
2. Töröld át a gépeket fertőtlenítővel mielőtt, és miután használod azokat!
3. Kerüld el, hogy a szádhoz, arcodhoz, szemedhez nyúlj, mert a vírusok így tudnak terjedni!
4. Vigyél és használd a saját törölköződ, hogy letöröld magadról az izzadtságot, és a kezedet is abba törölheted!
5. Használj papucsot a zuhanyzóban és a szaunában, hogy elkerülhesd a gombás fertőzéseket!
6. A szaunában ne ülj közvetlenül a padra, hanem törölközőre, mert gomba lehet az ülőhelyen!
7. Mielőtt bármelyik fitness teremhez csatlakoznál, bizonyosodj meg róla, hogy jó a szellőzése, így elkerülöd az elhasználódott levegő belégzését!
8. Mielőtt bármelyik fitness teremhez csatlakoznál, győződj meg róla, hogy tisztán tartják-e az adott termet!

 

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.