A túrós citromfagylalt kiváló nyári hűsítő desszert nagy forróságban. A túrós, joghurtos alaphoz jó sok citrom kell és egy kis méz. Próbáld ki a túrós citromfagyi receptet!
Hozzávalók
70 ml citromlé
30 g kandírozott citromhéj
90 g cukor
1 kanál méz
100 g tejszín
1 tojásfehérje
csipet só
125 g áttört túró
80 g joghurt
Elkészítés
Egy kanál citromlevet tegyünk félre, és a többihez adjuk hozzá a kandírozott citromhéjat, a 60 g cukrot, a mézet majd hagyjuk állni! A tejszínt keverjük krémesre a maradék cukorral, majd verjük fel habbá a félretett citromlével és a sóval. Egy másik tálba tegyük bele az áttört túrót a joghurttal és habverővel keverjük jó alaposan össze, majd adjuk hozzá a tejszínt, és végül a tojáshabot, de ezt már csak fakanállal keverjük ki. Öntsük bele a fagylaltgépbe, és fagyasszuk kb. 20 percig. A végén adjuk hozzá a kandírozott citrom darabokat is. Tejszínhabbal kínáljuk.
Forrás: