Méz, az örök szerelem – Együnk termelői mézet!

Minden hónapnak megvannak a maga idény terményei, de van egy napfény színű és ízű csoda, mely, ha jól gazdálkodunk vele, egész évben kitart. Ez a méz.

A mézet már az ókor óta alkalmazzák nem csak a test belső, de külső gyógyítására és karbantartására is, hiszen ez az aranysárga csoda tele van vitaminokkal.

A méz virágok nektárjának, növényi nedveknek a méhek által átalakított terméke. Az ember a mézet az ősi időktől fogva gyűjtötte és eleinte, mint csemegét, később, mint fontos táplálékot, végül, mint gyógyterméket használta, illetve használja a mai napig.

Mai ismereteink alapján a méz közel 70-féle gyógy-, és fiziológiai hatással bír, ezen felül pedig kiváló szénhidrátforrás, mely gazdag ásványi anyagokban, tartalmaz vitaminokat, és szerves savakat, illóolajokat és fontos enzimeket is.

Elsősorban C-, és B-vitamin, folsav és nikotinsav a leglényegesebb vitamintartalma, de rendkívül magas az enzimtartalma is, és ez okozza a jelentős antibiotikus sajátosságát. Nem véletlenül mondogatják nagyanyáink, hogy minden nap egy kanál méz, és elkerül az összes betegség. A méz egy rendkívül egészséges és értékes anyag, mely magas szénhidráttartalma révén a legjobb természetes energiaforrás.

mez2

A szervezet számára pedig a legfontosabb cukorforrás, hiszen 80%-ban szőlőcukorból, 20%-ban pedig gyümölcscukorból áll. Ezek egyszerű cukrok, így segítik a máj, a vese és a hasnyálmirigy megfelelő működésé és rekordidő alatt, közvetlenül a bélből szívódnak fel. A méz vértisztító hatással is rendelkezik, ami fiatalon és frissen tartja a szervezetet. Segít a fáradtság és a különböző betegségek, mint például a megfázás leküzdésében.

Hazánkban már számtalan méhészet működik, melyek mind azon dolgoznak, hogy minél többfajta egészséges finomság kerülhessen az asztalra.

Az egyik legismertebb méhészetünk, a Méz Múzeum például olyan speciális különlegességeket készít, mint az éppen idényét élő bodzás méz, citromfüves méz, fokhagymás méz, vagy a propoliszos méz, mely egy igazán izgalmas kombináció, hiszen a feldolgozott propolisz (más néven méhszurok) vírus-, baktérium- és gombaellenes hatású, így könnyen megvédi a fertőzésektől az ember, az állatok és a növények sérüléseit. A propolisz rendszeres fogyasztásával magas szinten tarthatjuk az általános szervezeti ellenálló képességünket. A propolisz egyes hatóanyagainak köszönhetően elősegíti a lágy szövetek, sőt a csont és a porc regenerálódását is, egyes összetevői pedig növelik az erek rugalmasságát, elősegítik a bőr a köröm és haj növekedését. Egyes illóolajai miatt kiváló fájdalomcsillapító is, így érdemes megismerkedni vele.

Ezeket a különlegességeket egészen egyszerűen beszerezhetjük például az azenpiacom.hu weboldalról, mely hazánk legjobb termelői gyümölcseit és zöldségeit, egészséges alapanyagait, ételeit szállítja házhoz, hetente egyszer. A legjobb minőségű, válogatott termények, friss pékáru, tészták egyenesen a termelőktől és készítőktől érkeznek.

Kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy élelmiszereik minőségi alapanyagokból készüljenek. A termékek adalékok és tartósítószerek nélkül készülnek, csomagolásuk környezetbarát, így biztosítják a teljes és egészséges étkezést és a diéta, vagy a választott életformához legjobban passzoló étrend alapanyagait. Mézet is tudunk bátran házhoz rendelni tőlük, így az egészségünk is futárral érkezik.

Ne menjünk el a természet csodái mellett, hiszen bennük rejlik egészségünk kulcsa!

Az azenpiacom.hu és a napidoktor.hu most közös, 4 hetes nyereményjátékra invitálja minden kedves olvasóját. A hetente kisorsolásra kerülő, egy hétre elegendő idény zöldségekkel és gyümölcsökkel teli kosarat te is megnyerheted, ha kitöltöd játékunk kérdéssorát.

Forrás: