Csokis mentás fagylalt recept

Nyári desszertek tökéletes alapanyaga a tej és a hűsítő finomságok, mint például a menta. Készítsd el ezt az nagyszerű csokis-mentás fagylaltot te is!

Hozzávalók (6 adaghoz):

– 3 dl tejszín

– 1,5 dl zsíros tej (lehető­leg házi)

– 3 nagy tojás sárgája

– 30g por­cukor

– 90g men­tás csokoládé, apróra vágva (vagy csokoládé és néhány men­talevél apróra vágva)

mentasfagyi

Elkészítése:

Melegít­sük fel a tejszínt és a tejet egy nagy ser­penyőben. Ver­jük fel a tojás sárgáját és a cukrot egy tál­ban, amíg krémessé nem válik. Öntsük hozzá a forró tejszínt, folyam­atos kev­erés mel­lett.

Öntsük a kev­eréket vis­sza a ser­penyőbe, és las­san hevít­sük, kev­ergessük, amíg a pud­ing besűrűsödik a kev­erőn. Szűr­jük le a pudin­gos masszát egy tálba, és hagyjuk kihűlni, majd hűt­sük le.

Tegyük az egészet fagy­lalt készítőbe, amíg besűrüsődik, majd adjuk hozzá a men­tás csokoládét és jól kev­er­jük össze.

Ha nincs fagy­lal­tot készítő gépünk, tegyük a csoki nélküli masszát a fagyasztóba, hagyjuk fag­yni 2 óráig ( első órában kb. két­szer kev­er­jük át). 5 - 10 per­c­cel tálalás előtt veg­yük ki a fagyasztóból, és por­cióz­zuk ki gömbökben.

Forrás: