Csokis mentás fagylalt recept 2013-06-12 Diéta Megosztás: Tweet Nyári desszertek tökéletes alapanyaga a tej és a hűsítő finomságok, mint például a menta. Készítsd el ezt az nagyszerű csokis-mentás fagylaltot te is! Hozzávalók (6 adaghoz): – 3 dl tejszín – 1,5 dl zsíros tej (lehetőleg házi) – 3 nagy tojás sárgája – 30g porcukor – 90g mentás csokoládé, apróra vágva (vagy csokoládé és néhány mentalevél apróra vágva) Elkészítése: Melegítsük fel a tejszínt és a tejet egy nagy serpenyőben. Verjük fel a tojás sárgáját és a cukrot egy tálban, amíg krémessé nem válik. Öntsük hozzá a forró tejszínt, folyamatos keverés mellett. Öntsük a keveréket vissza a serpenyőbe, és lassan hevítsük, kevergessük, amíg a puding besűrűsödik a keverőn. Szűrjük le a pudingos masszát egy tálba, és hagyjuk kihűlni, majd hűtsük le. Tegyük az egészet fagylalt készítőbe, amíg besűrüsődik, majd adjuk hozzá a mentás csokoládét és jól keverjük össze. Ha nincs fagylaltot készítő gépünk, tegyük a csoki nélküli masszát a fagyasztóba, hagyjuk fagyni 2 óráig ( első órában kb. kétszer keverjük át). 5 - 10 perccel tálalás előtt vegyük ki a fagyasztóból, és porciózzuk ki gömbökben. Forrás: