Kapros reteksaláta recept 2013-05-22 Diéta Megosztás: Tweet Magas c vitamin tartalma miatt a retek vitaminban szegény időszakban nagyon hasznos lehet. Mérsékelten fogyasztva a elősegíti az emésztést, vesetisztító és étvágykeltő hatású. Hozzávalók (4 főre): – 1 teáskanál ételízesítő – sok zöldséggel – 2 csomag hónapos retek – fél fej káposzta – 1 db lilahagyma – 2 dl natúr joghurt – 2 ek olíva olaj – 1 gerezd fokhagyma – 2 ek friss kapor apróra vágva – őrölt bors A káposztát lereszeljük, a retket vékony szeletekre vágjuk, megszórjuk őket ételízesítővel, és kicsit állni hagyjuk. A lilahagymát is vékony szeletekre vágjuk. A joghurtot az olajjal, az összetört fokhagymával és a fűszerekkel kikeverjük, majd a zöldségekhez adjuk és alaposan átforgatjuk. Tálalásig hűtőben tálaljuk. Ajánljuk grillhúsok mellé, jó kísérője a szárnyasoknak és a sertéshúsnak is. Forrás: