Ajvár házilag 2019-12-04 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet A magyar konyha egyik alapvető zöldségnövénye, kitűnő C-vitamin forrás, zsírtartalma nem számottevő, szénhidráttartalma is alacsony. Hozzávalók: 4 db piros kaliforniai paprika 2 közepes fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma fél citrom leve 0,5- 0,75 dl olívaolaj só frissen tört fekete bors Elkészítés 6 fő részére: A paprikákat előkészítjük: 220 fokon megsütjük (kb. 25-30 perc alatt, többször megforgatva), majd zacskóba tesszük 10 percre, utána könnyedén eltávolítjuk a héját. A magházát, magokat és ereket úgyszintén. Turmixban pépesítjük. A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a sültpaprika krémhez. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Belecsurgatjuk az olívaolajat és kész is a finom paprikakrém. További NoSalty.hu receptek Grillezett zöldségek juhtúrós öntettel >> Szedres-mézes fagyi >> További receptek >> Forrás: https://napidoktor.hu/index